stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Brežice

AVDIO: Na Brežiškem letos za naložbe manj kot lani

Piše: STA

Čas objave:
20.02.2019 11:01

Občina Brežice, ki je za naložbe lani odštela 8,5 milijona evrov, naj bi po predlogu proračuna, ki je sicer še v pripravi, zanje namenila letos približno poldrugi milijon manj. Letos bodo v glavnini nadaljevali lani začete naložbe, saj so večino teh zaradi prerazporeditve financiranja načrtovali za dve leti, je povedal brežiški župan Ivan Molan.

DSC_6749.JPG
Brežiški župan Ivan Molan
Foto: Občina Brežice

Molan je na nedavni skupni letni novinarski konferenci posavskih županov pojasnil, da naj bi na nižji skupni znesek letošnjih naložb med drugim vplivalo povišanje drugih občinskih stroškov in da se bodo letos osredotočili na t. i. vsebinske projekte.

Brežiška občina bo hkrati skladno s sprejeto razvojno strategijo okrepila dejavnosti na področju turizma, je dodal.

Občina bo pri naložbah, pri katerih sodeluje država, nadaljevala usklajevanja za gradnjo novega savskega mosta in za nadvoz Brezina, ki sta po Molanovih ocenah "izjemnega pomena pri zagotavljanju večje pretočnosti prometa in razvoju tako gospodarstva kot turizma" v občini.

Predvsem na področjih vodooskrbe in kanalizacije bodo nadaljevali urejanje in gradnjo javne infrastrukture. Prednostni naložbeni nalogi pa sta končanje prenove starega železnega savskega mosta in nadaljnja gradnja kolesarskih stez, ki me drugim obsega izdelavo projektne dokumentacije za kolesarsko povezavo od brežiškega gradu po starem savskem mostu do Čateža ob Savi in Krške vasi ter kolesarsko povezavo Brežice-Dobova.

Na brežiški občini pripravljajo tudi širitev že zasedenih gospodarskih območij, med katerimi bo širitev Obrtne cone Dobova, zanjo pa že iščejo morebitne naložbenike. Na področju šolstva se naj bi letos lotili gradnje otroškega vrtca pri Osnovni šoli Artiče.

Vodstvo brežiške občine načrtuje sicer za projekte v prihodnjem obdobju tudi evropsko denarno podporo. Med drugim se nameravajo zanjo potegovati pri ureditvi nekdanjega brežiškega doma upokojencev, v katerem načrtujejo prostore za društva, bivalne enote in podobno.

Ob akumulacijskem jezeru brežiške hidroelektrarne pa načrtujejo ureditev vodnega centra in preostale turistično-športne infrastrukture, je še povedal Molan.

Župan Občine Brežice Ivan Molan o letošnjih naložbah