stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Dob

Na Dobu stavka

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.04.2013 05:09

Zaposleni v gospodarski enoti Javnega gospodarskega zavoda (JGZ) Pohorje, ki delajo v Zavodu za prestajanje kazni zapora na Dobu stavkajo, saj še vedno niso prejeli plač za februar.

Zaposleni so stavko napovedali, ker je 63 zaposlenih zaradi nelikvidnosti JGZ ostalo ni dobilo zagotovila, da bodo izplačane februarske in marčevske plače, je povedal predsednik Osnovne organizacije sindikata Zavoda za prestajanje zaporne kazni Dob, Mitja Jeras. Stavka bo po njegovih besedah trajala vse do izplačila plač.

JGZ posluje v Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob in omogoča delo več kot tretjini tam zaprtih oseb, ki se ukvarjajo z obdelavo aluminija. Finančna sredstva zagotavlja država in ministrstvo za pravosodje na proračunskih postavkah za potrebe zaposlovanja zapornikov. Na ministrstvu so prejšnji teden zagotovili, da urgentno urejajo stvari, da zagotovijo sredstva za plače.

Vlada je sicer v četrtek na dopisni seji na predlog pravosodnega ministrstva prerazporedila pravico porabe okoli 675.000 evrov na Upravo RS za izvrševanje kazenskih sankcij za financiranje zaposlovanja zaprtih oseb. Tako so zagotovili sredstva za izplačilo marčevskih plač zaposlenim v gospodarski enoti JGZ Pohorje.


Kot so sporočili po seji vlade, je prerazporeditev sredstev nujno potrebna za zagotavljane nadaljnjega poslovanja JGZ Pohorje, ki poleg 63 civilnih delavcev zaposluje tudi do 150 oseb na prestajanju kazni zapora.

Predsednik osnovne organizacije sindikata Zavoda za prestajanje kazni zapora Dob Mitja Jeras je za pojasnil, da prerazporeditev sredstev za zaposlene ne spremeni dejstva, da plače niso izplačane. Danes tako stavka bo, razen če bi jim uprava za izvrševanje kazenskih sankcij zagotovila, da bodo plače tako za februar kot marec izplačane do 10. aprila.