zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Dvor pri Žužemberku

Na Dvoru razstava Dvorskih likovnih dnevov

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
05.08.2016 10:25

Na domačiji Rezelj na Dvoru pri Žužemberku bodo ob zaključku likovnega srečanja 5. Dvorski likovni dnevi, na katerih so od torka gostili sedem slovenskih in pet tujih likovnikov, ob 18.30 odprli še zaključno prodajno razstavo. Sodelujoče avtorje in njihova dela bo predstavila umetnostna zgodovinarka in kritičarka Anamarija Stibilj Šajn.

Po podatkih prirediteljev so v idiličnem okolju ob Krki tudi letos ustvarjali pretežno slikarji. Med njimi so navedli Igorja Banfija, Ano Cajnko, Mileno Gregorčič, Nadjo Osojnik, Jerneja Smolnikarja, Janeza Štrosa in Suzano Švent. Med tujimi gosti pa Ivana Balaževića iz Hrvaške, Rudija Benetika iz Avstrije, Seada Emrića iz Bosne in Hercegovine, Roberta Faganela iz Italije in Dimitarja Malidanova iz Makedonije.

Dodali so, da so gostili narodnostno, generacijsko, vsebinsko in slogovno raznolik nabor avtorjev, ki že sam po sebi zagotavlja motivno, slogovno in ustvarjalno-tehnično pestrost likovnega ustvarjanja. Hkrati s svojim ustvarjanjem so sodelujoči umetniki spoznavali krajevne naravne posebnosti, območno kulturno dediščino, domačo kulinariko in druge zanimivosti.


V okviru dvorske likovne kolonije so v četrtek pripravili dan odprtih vrat, na katerega so povabili tudi udeležence preteklih likovnih srečanj. Po drevišnji zaključni razstavi pa bodo njene udeležence povabili še v nekdanjo dvorsko železolivarno na koncert francoske skupine Les Contre - Sujets v okviru festivala Seviqc.

Dvorske likovne dneve, ki so nastali po zamisli in na pobudo profesorice likovne pedagogike ter likovne ustvarjalke Ane Cajnko, pripravlja domačija Rezelj.