cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice Žužemberk

VIDEO: Na Frati žive jaslice

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.12.2017 08:30

Pred Domom na Frati so včeraj »postavili« žive jaslice. V glavnih vlogah so nastopili Jera Parkelj, Nina Rajšelj in Bogdan Krevs. Ponovitev bo danes ob 17.uri. Ogled je brezplačen.

Predstavitev živih jaslic je bila poslastica ob zaključku pohoda na Frato, organiziranega iz Globodola, ki so ga organizirala prijetna dekleta iz mirnopeške pohodniške skupine Walking Talking Woman.

Pohodniki, opremljeni s svetilkami in prešerne volje so na Frato prinesli pravo božično vzdušje. Manjkala je le zasnežena romantična pokrajina. Je pa bilo zato v zraku čutiti praznično razpoloženje, saj so si pohodniki lahko privoščili kuhano vino ali čaj, poskusili odličen pastirski golaž ali palačinke in si ob tem ogledali žive živali, letečo zvezdo repatico in seveda žive jaslice. Vzdušje sta še popestrila Cerkveni pevski zbor Ajdovec in božična glasba.

Zanimiva, času prilagojena zgodba, bo na ogled tudi danes ob 17.uri. Dedek razlaga vnukinjama zgodbo o Jezusovem rojstvu, dekleti pa iščeta primerjave, kako bi se Marija in Jožef znašla v zdajšnjih - modernih časih, časih interneta in pametnih telefonov.   V ozadju se odvija zgodba, ko Marija in Jožef iščeta prenočišče v Betlehemu, nato se s konjem odpravita naprej, dokler ne najdeta prostora v hlevčku. Ko se rodi Jezus, se prikaže tudi zvezda repatica. Zgodbo spremlja pevska skupina z izbranimi božičnimi pesmimi. Sporočilo zgodbe je zelo pozitivno, predvsem pa je želja nastopajočih med ljudi širiti prijaznost, veselje in prijateljstvo.

Pridite na Frato in si privoščite prijetno vzdušje med živimi jaslicami.