franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

Na kraju kaznivega dejanja prijeli moškega

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
07.05.2020 12:38

Novomeški policisti so bili včeraj, nekaj po 20. uri obveščeni o sumljivi osebi, ki naj bi na območju Dobruške vasi poskušala vlomiti v stanovanjsko hišo. Policisti Postaje prometne policije Novo mesto in šentjernejski policisti so takoj odšli na kraj in v notranjosti hiše prijeli 24-letnega osumljenca.

Zoper njega so uporabili prisilna sredstva in ga obvladali. Ugotovili so, da je storilec skozi odprto okno vstopil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in poskušal odtujiti dve ribiški palici. Moškega bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Policisti in kriminalisti pri preiskavah vlomov ugotavljajo, da se storilci običajno pripravijo na izvršitev kaznivega dejanja. Opazujejo hiše in navade stanovalcev, vlamljajo pa največkrat v tiste hiše, v katerih očitno ni nikogar. Občane pozivajo, da jih obveščajo o pojavu sumljivih vozil in
oseb, ki si ogledujejo hiše in bi se lahko pripravljali na izvršitev kaznivega dejanja. Podatki o znamki in registrski tablici vozila ali opis sumljive osebe ob morebitnem kasnejšem vlomu lahko bistveno pripomore k uspešni preiskavi kaznivega dejanja.

Občanom svetujejo, da tudi v primerih, ko hišo zapustijo le za krajši čas (sprehod, delo na vrtu, odhod v trgovino ipd.), dosledno zapirajo okna in zaklepajo vrata. Ob daljši odsotnosti naj poprosijo sosede, naj bodo pozorni na sumljive okoliščine in o tem obveščajo policiste.

Storilci iz stanovanjskih hiš kradejo denar in nakit, ki ga pogosto še vedno najdejo na predvidljivih in lahko dostopnih mestih. Občanom svetujejo, da doma ne hranijo večje vsote gotovine in vrednejšega nakita. Vsakomur, ki bi postal žrtev vloma svetujejo, naj jih o tem takoj obvesti na številko 113. Oškodovanci naj do prihoda policistov ne vstopajo v prostor, ker je storilec lahko še vedno v objektu, uničile pa bi se tudi sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja.