pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Mirna

Na Mirni do prihodnje jeseni 30 novih samooskrbnih stanovanj

Piše: R.K.

Čas objave:
08.07.2021 18:28

Teden dni po občinskem prazniku, s katerim so na Mirni obeležili 10-letnico delovanja samostojne občine, se začenja gradnja dveh novih večstanovanjskih objektovna Mirni. Temeljni kamen sta dopoldne položila župan Občine Mirna Dušan Skerbiš in direktor podjetja Halo pesek, biomasa d.o.o. Franci Kuselj, ki naložbo financira.

Mirna, novi bloki med Sokolsko in kulturnim domom
Mirna, novi bloki med Sokolsko in kulturnim domom
arhiv Halo pesek biomasa

1. julija je minilo 10 let samostojnega delovanja Občine Mirna, ki je v tem času sistematično uredila športno-rekreativne površine, vzpostavila podjetniško-industrijsko cono, območja stanovanjskih con, odkupila prostore za novi vrtec, skrbi pa tudi za ureditev številnih infrastrukturnih in ostalih težav, s katerimi se soočajo občani. Letos mineva tudi 35 let od dokončanja zadnjih, "ta novih" blokov na Mirni. »Zelo sem vesel in ponosen, da se investitorji odločajo za gradnjo večstanovanjskih objektov na Mirni. Veseli me, da je tudi podjetje Halo pesek iz Šentruperta pristopilo k investiciji za dva večstanovanjska objekta na zemlji, ki jo je odkupilo že pred časom. Na Mirni smo poskrbeli za kvaliteto življenja, ki bo primerna za vse, tako za mlajše kot za starejše, in če je prava mera sodelovanja med investitorjem in lokalno skupnostjo, potem zanesljivo pride tudi do rezultatov,« pravi župan Občine Mirna Dušan Skerbiš.

Položili temeljni kamen za stanovanja na Mirni
Položili temeljni kamen za stanovanja na Mirni
Lapego

Februarja se je tako začela gradnja blokov Mirna soseska, z današnjim temeljnim kamnom gradnja še dveh blokov s skupaj 30 stanovanji. Tokrat med bloki na Sokolski ulici in kulturnim domom, v neposredni bližini šole, vrtca, športnega parka, zdravstvene postaje, lekarne, pošte. »To okolje je eno prijetnih okolij za mlade družine. Mirna se razvija. Sledili smo pozivu župana, da smo umestili bloke, ki so dvakrat po 15 stanovanj. Uporabljeni bodo novi materiali, blok bo zelo izoliran in umeščen v eno najlepših okolij na Dolenjskem. Tisti, ki bo prišel sem, bo videl, da ima vse na dosegu 50 metrov pešpoti. To je to, kar je botrovalo. Plus zelo krasen odnos župana in občinske uprave pri pomoči investitorju, da je lahko umestil takšen objekt v to okolje,« pojasnjuje predstavnik investitorja, podjetja Halo Pesek, biomasa d.o.o., Uroš Pikl

Mirna, novi bloki med Sokolsko in kulturnim domom
Mirna, novi bloki med Sokolsko in kulturnim domom
arhiv Halo pesek biomasa

Župan Dušan Skerbiš in direktor podjetja Halo pesek, biomasa Franci Kuselj sta tako danes položila temeljni kamen za dva nova bloka s skupaj 30 stanovanji in pripadajočimi 52 parkirnimi mesti in dvema parkirnima mestoma za invalide. Vsak blok bo imel dvigalo in svojo sončno elektrarno ter polnilnico za električna vozila, urejen bo tudi ekološki otok ter na vsake tri parkirna mesta posajeno drevo, preostanek parcele bo ozelenjen in zasajen z drevesi. Moderna, samozadostna stanovanja bodo vseljiva jeseni prihodnje leto. Cena manjših stanovanj (43 m2) bo 1.900 €/m2 z DDV, cena večjih (82 m2) pa 1.800 €/m2 z DDV, cena notranjih parkirišč bo 8.500 € z DDV, cena zunanjih parkirišč pa bo 5.000 € z DDV.

Mirna, novi bloki med Sokolsko in kulturnim domom
Mirna, novi bloki med Sokolsko in kulturnim domom
arhiv Halo pesek biomasa

Dušan Skerbiš po temeljnem kamnu


Uroš Pikl po temeljnem kamnu