stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Vinica, Podčetrtek

Na območjih Vinice in Podčetrtka dodatno odstranili žično ograjo s panelnih ograj

Piše: Radio Krka/sta

Čas objave:
19.06.2016 11:58

Na območjih Vinice in občine Podčetrtek so po petkovem obisku premierja Mira Cerarja v Beli krajini pristojne službe dodatno odstranile žično ograjo s panelnih ograj. Že prej so skladno z dogovorom z lokalnimi skupnostmi žično ograjo odstranili v vseh turističnih kampih in naseljih in jo nadomestili s panelno, je objavljeno na spletni strani vlade.

Pristojni so žično ograjo s panelnih ograj odstranili na območju od kopališča Brodišče na Vinici pri mejnem prehodu Vinica do kampa Katra na Vinici ter na območju občine Podčetrtek od Termalnega parka Aqualuna do mejnega prehoda.

Premier Cerar je navodilo za odstranitev izdal, ko so ga na to opozorili prebivalci na območju občine Črnomelj, kjer je bil v petek na krajšem obisku. Premier je tudi poudaril, da je potrebno narediti vse za tamkajšnji turizem, zato je posredoval za takojšnjo odstranitev.


Kot je še navedeno na spletni strani vlade, panelno ograjo postavljajo v skladu z oceno gibanja migracijskih tokov in dogodki na območju sosednjih držav. Nemoten dostop do reke Kolpe je v dogovoru z lokalnimi skupnostmi in z ribiči zagotovljen na več prehodnih mestih, kjer so postavljena panelna vrata. Pri postavljanju panelne ograje je bilo tesno sodelovanje z lastniki vseh kampov oziroma turističnih objektov v obojestransko korist in na takšen način, da ne moti njihove dejavnosti, še navajajo na vladi.