nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice

Na OŠ Center pomagali Ukrajini

Piše: R.K.

Čas objave:
28.03.2022 06:42

Na Dolenjskem so potekale in še tečejo akcije zbiranja pomoči za Ukrajino. Med številnimi, ki so pomagali, je tudi OŠ Center.

Na OŠ Center so se v mesecu marcu odločili, da bodo zbirali prispevke, s katerimi bodo pomagali prizadetim v vojni v Ukrajini.
Celotna akcija je potekala pod okriljem ukrajinskega veleposlaništva, na šoli pa so zbrali za cel kombi sredstev, na kar so zelo ponosni.

In kaj so o akciji povedali člani literarno novinarskega krožka 4. in 5. razredov:
Z Oskarjem sva učiteljici Nini Vovko in Damjani Povše pomagala pri sortiranju zbranih sredstev. V škatle smo posebej ločili higienske pripomočke, pa oblačila, hrano in pripomočke za prvo pomoč. Vse skupaj smo natovorili v kombi, ki so ga odpeljali v Ljubljano v skladišče na Letališki cesti, potem pa naprej s tovornjaki v Ukrajino. (Luka M., 4. b)

Za darovanje Ukrajini sem se odločila, ker rada pomagam. Prinesla sem dve mili, dva paketa piškotov, vrečko oreščkov in šampon. Zelo sem vesela, da smo na šoli pomagali in zbrali veliko izdelkov. (Sara M., 4. b)

Tudi jaz sem se odločila, da bom pomagala ljudem, ki bežijo iz Ukrajine. Prinesla sem brisačo, šampon, zobno pasto in ščetko. Še ves dan sem razmišljala o vojni in o tem, kdaj bodo begunci dobili vse te pripomočke. Ponosna sem nase in na vse druge, ki so pomagali pri zbiranju. (Ema C., 4. a)

Ko sem slišala, da lahko pomagam Ukrajincem, sem šla kar takoj pripravit stvari. Doma je mami opazila moje navdušenje nad zbiranjem in je predlagala, da greva še v trgovino. Kupili sva veliko različnih higienskih pripomočkov, doma pa sva našli bundo, ki je moja mami ne potrebuje več in termo odeje. Ob tem sem razmišljala o vojni in sem postala žalostna, ker se to dogaja takemu številu ljudi. Upam, da bodo naši prispevki pomagali ljudem in jih vsaj malo razveselili. (Pia P., 4. b)

Ko sem izvedela za solidarnostni projekt za Ukrajino, sem bila srečna, saj vem, da so tam v veliki stiski. S prijatelji sem se dogovorila, da gremo po vasi zbirat živila in ostale potrebščine. Zbrali smo kar veliko. Tudi jaz sem darovala dve vreči pripomočkov. Upam, da bodo ljudem zbrani izdelki koristili. Vesela sem, da se je naša šola pridružili tej akciji. (Ajda P., 4. b)

Odločila sem se, da bom tudi jaz pomagala v humanitarni akciji za Ukrajino, saj nas je k temu spodbudila naša učiteljica. Prinesla sem moko, konzerve, piškote, igračo in brisačke. Vesela sem, da sem pomagala, ker mislim, da je ljudem v težavah lepo pomagati. (Nedžla H., 4. b)

Ker rada sodelujem v dobrodelnih akcijah, sem v šolo prinesla grah, kosmiče in prvo pomoč. (Tinkara M., 4. b)

Prinesel sem prvo pomoč, hrano, oblačila in kozmetiko. Počutil sem se zelo ponosno. (Oskar B., 4. b)

Naša učiteljica Manca nam je povedala, da bomo v šoli zbirali pripomočke za pomoč ljudem v vojni. Prinesla sem toplo odejo, konzerve, testenine in šampon. Zelo sem vesela, da je v akciji sodelovalo veliko učencev, saj ljudje, ki so izgubili dom, potrebujejo raznorazne pripomočke. Upam, da jim bodo poslane stvari pomagale. (Luyu L., 4. b)