stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Podčetrtek

AVDIO: Na Rudnici že postavljajo razgledni stolp

Piše: STA

Čas objave:
25.02.2019 10:57

Na Rudnici pri Podčetrtku so ta mesec začeli postavljati 40 metrov visok razgledni stolp. Kot je povedal župan Podčetrtka Peter Misja, so zemeljska dela že končana, zdaj pa bo podjetje Lesnina MG Oprema začelo s postavitvijo kovinskega dela stolpa. Vrednost naložbe po oceni Misje znaša približno 210.000 evrov.

Prvi obiskovalci naj bi se lahko na stolp na Rudnici, tik pod vrhom 622 metrov visokega hriba Silavec, povzpeli maja letos, je dejal Misja.

Stolp bo v višino meril 40 metrov, tloris objekta pa naj bi bil približno osemkrat osem metrov. Misja je dejal, da imajo denar za postavitev stolpa v proračunu zagotovljen že deset let. Okrog stolpa želijo urediti tematske poti in objekt povezati z drugimi turističnimi točkami v občini. Gradnja stolpa naj bi minimalno posegla v gozdno rastje in tla.

Občina Podčetrtek je gradnjo stolpa napovedala že februarja lani, a se je projekt zavlekel, saj so na občini čakali na pravnomočnost podrobnega občinskega prostorskega načrta. Pravnomočen je postal lani.

Misja je tudi vesel, da so uspeli rešiti vprašanje lokacije stolpa, ki je bil naprej predviden na zasebnem zemljišču, a občina ni našla skupnega jezika s solastnikom tega zemljišča. Zdaj bo stolp stal nekaj metrov stran od prvotne lokacije, na zemljišču, ki je v lasti Slovenskih državnih gozdov.

Župan Podčetrtka Peter Misja o razglednem stolpu