Esada Okić Svet24.si

FOTO: Nenadna smrt rosno mlade bosanske ...

energija Dobra karma

Na voljo sta nam obe, Božanska in zemeljska - ...

meghan markle, kraljica elizabeta II Svet24.si

Bosta Meghan in Harry kraljico pustila na cedilu?

stanovanje Svet24.si

Kako kupiti stanovanje brez kredita?

vesolje Dobra karma

Tedenski horoskop: po divjanju končno ...

Selena Gomez Frozen Najstnica.si

Je Selena najboljša starejša sestra?

Denis Toplak Njena.si

Denis Toplak na lepotni operaciji

Novice Podčetrtek

AVDIO: Na Rudnici že postavljajo razgledni stolp

Piše: STA

Čas objave:
25.02.2019 10:57

Na Rudnici pri Podčetrtku so ta mesec začeli postavljati 40 metrov visok razgledni stolp. Kot je povedal župan Podčetrtka Peter Misja, so zemeljska dela že končana, zdaj pa bo podjetje Lesnina MG Oprema začelo s postavitvijo kovinskega dela stolpa. Vrednost naložbe po oceni Misje znaša približno 210.000 evrov.

Prvi obiskovalci naj bi se lahko na stolp na Rudnici, tik pod vrhom 622 metrov visokega hriba Silavec, povzpeli maja letos, je dejal Misja.

Stolp bo v višino meril 40 metrov, tloris objekta pa naj bi bil približno osemkrat osem metrov. Misja je dejal, da imajo denar za postavitev stolpa v proračunu zagotovljen že deset let. Okrog stolpa želijo urediti tematske poti in objekt povezati z drugimi turističnimi točkami v občini. Gradnja stolpa naj bi minimalno posegla v gozdno rastje in tla.

Občina Podčetrtek je gradnjo stolpa napovedala že februarja lani, a se je projekt zavlekel, saj so na občini čakali na pravnomočnost podrobnega občinskega prostorskega načrta. Pravnomočen je postal lani.

Misja je tudi vesel, da so uspeli rešiti vprašanje lokacije stolpa, ki je bil naprej predviden na zasebnem zemljišču, a občina ni našla skupnega jezika s solastnikom tega zemljišča. Zdaj bo stolp stal nekaj metrov stran od prvotne lokacije, na zemljišču, ki je v lasti Slovenskih državnih gozdov.

Župan Podčetrtka Peter Misja o razglednem stolpu