franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Kočevje

Na »Startup vikendu Pokolpje« inovativne ideje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.10.2017 15:06

Podjetniški inkubator Bela krajina in Podjetniški inkubator Kočevje sta minuli konec tedna v Kočevju organizirala prvi skupni »Startup vikend Pokolpje 2017«.

Na dogodek, ki je potekal v Podjetniškem inkubatorju Kočevje, se je prijavilo 20 udeležencev, ki so predstavili 13 podjetniških idej, od katerih se jih je 12 vključilo v tekmovanje za naziv »Naj podjetniška ideja Pokolpja 2017«. 7 podjetniških idej je bilo iz belokranjskih koncev, 5 pa iz kočevskega območja. Prijavitelji so predstavili različne ideje, od inovativnih rešitev proizvodnih procesov do edinstvenih turističnih produktov.

Startup vikend pokolpje 6.JPG

Po zaključnih prezentacijah idej je 4-člansko komisijo čakala težka naloga odločitve o najboljših. Komisijo so sestavljali lokalni in uveljavljeni podjetniki, in sicer Marjan Kočila (direktor podjetja Intersocks), Marko Stijepič (direktor Podjetniškega inkubatorja Kočevje), Damjan Murn (direktor podjetja smartMELAMINE) in Klemen Artač (lastnik Gostišča Veronika). Izbor je bil zahteven in tesen, a zmagovalca, oba prihajata iz Bele krajine, sta komisijo najbolj prepričala zaradi globalnega potenciala in prepričljivosti predstavitve.

Naziv "Naj podjetniška ideja Pokolpja 2017" je prejel Milan Žunič iz Gradca, ki je zasedel 1. mesto (in s tem prejel nagrado 1000€) z idejo o revolucionarnemu avtomatskem stroju za pakiranje cilindričnih izdelkov (tube), ki je bolj hiter, zmogljivejši in bolj učinkovit od konkurence na trgu.

2.mesto z nagrado 1000€ in tudi naziv "Naj podjetniška ideja Pokolpja 2017" je prejela 6-članska ekipa Teem iz Črnomlja za aplikacijo Teem, ki je namenjena mreženju in socialnim dogodkom, in s katero želijo prodirati na globalne trge. Ekipo Teem sestavljajo Nino Jurman, Aleksander Asani, Kristian Asani, Goran Petrušič, Arijan Ljoki in Jure Klančar.

3.mesto je zasedel Albin Likar iz Kostela z idejo prve igrificirane turistične kmetije, za kar je prejel nagrado izdelavo spletne strani in gostovanje.

4.mesto je zasedel Gašper Premože iz Kočevja z idejo o igrači BoomBall, ki je za nagrado prejel izdelavo logotipa.

Startup vikend Pokolpje 2.JPG

V 2 dneh so udeleženci skozi interdisciplinarno sodelovanje in tekom intenzivnega procesa razvijali in nadgradili svoje podjetniške ideje ter pridobili nova znanja pod mentorstvom priznanih strokovnjakov. Vikend piljenja idej so popestrili tudi predavatelji, in sicer poklicni inovator Boris Pfeifer na temo komercializacije inovacij, strokovnjakinja za PR Majda Dodevska na temo vitkega okvirja, strokovnjakinja za digitalni marketing Manca Korelc na temo izpeljave življenjskega cilja in zagovornik lean startup filozofije Matej Golob na temo dobre prezentacije ideje.

Na Startup vikendu Pokolpje 2017 so z nadgradnjo ideje sodelovali še Klemen Vitkovič z idejo Jugoslavija.si, Tjaša Završnik z idejo »Potovanje v svetlobo«, Anja Moric z idejo »Zavod Putscherle«, Annah Aliza Konig z idejo »floristična stena«, Andrej Vlahov z idejo »avtomatizacija izposoje rekvizitov in igrifikacija v turizmu«, Saška Simonič z idejo »Scaranimus – tempelj za žalujoče«, Ivan Umolac z idejo »multifunkcijsko pohištvo« in Darjan Zlobec z idejo »Unum Minister«.

Startup vikend Pokolpje 1.jpg

In kaj podjetniško usmerjeni mladi menijo o sodelovanju na prvemu Startup vikendu Pokolpje 2017?

»Kot ekipa to delavnico zapuščamo še bolj povezani. Kar se tiče naše vizije o prihodnosti, je ta postala veliko bolj kompleksna in jasnejša, zato ker smo dobili ogromno novih znanj, ki bodo vplivala na našo prihodnost.« pravi Nino Jurman, predstavnik ekipe Teem.

Milan Žunič pa meni: »Startup vikend Pokolpje 2017 je bil zame odlična izkušnja! Nagrada s 1. mestom in naziv, ki sem ju prejel, pa je le še potrditev, da imam produkt, ki je vreden, da ga lansiram na trg«.

Startup vikend pokolpje 4.JPG

Vsi udeleženci si zaslužijo pohvalo za sodelovanje, inovativen pristop in kreativni razvoj ideje ter čestitke tudi zmagovalcem ob doseženih nazivih in nagradah s strani organizacijske ekipe iz kočevskega in belokranjskega podjetniškega inkubatorja.