stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

Na Uršnih selih otvorili prenovljen zadružni dom

Piše: R.K.

Čas objave:
02.11.2021 12:38

Več kot 60 let star zadružni dom na Uršnih selih, ki je pomembno središče tega kraja z bogatim društvenim in krajevnim življenjem, je zaživel v novi podobi.

V soboto so prenovljeno stavbo, ki odslej nudi šest novih dvosobnih stanovanj, prostore za delovanje krajevne skupnosti ter večnamenske prostore za različne dejavnosti in potrebe društev, otvorili župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, predsednik sveta Krajevne skupnosti Uršna sela Milivoj Golić, predstavnik podjetja Zarja Klemen Kestnar in direktor podjetja Malkom Marjan Skube.

na-uršnih-selih-otvorili-prenovljen-zadružni-dom
Na Uršnih selih otvorili prenovljen zadružni dom
MO NM

Prenova v vrednosti dobrih 788.000 evrov (z DDV) je potekala v dveh fazah, pri čemer je Mestna občina Novo mesto, ki z obnovo nadaljuje urejanje infrastrukture v okoliških vaških središčih, prispevala 507.000 evrov, podjetje Zarja pa 281.000 evrov. V začetni fazi je potekala gradbena ureditev podstrešnega dela z zamenjavo strešne konstrukcije in kritine. Nadaljevalna dela pa so vključevala ureditev kanalizacije, vodovoda in sistema ogrevanja, obnovo fasade in oken, ureditev parkirnih mest, izvedbo frčade na strehi in dokončanje prostorov z zaključnimi tlaki in ulitjem betonske plošče. Stavba, ki je nekoč že nudila prostor za stanovanja, pošto, trgovino in kulturni dom, je sedaj preurejena tako, da krajankam in krajanom nudi primerno kombinacijo stanovanjskega objekta s potrebnimi prostori za krajevno skupnost in društvene dejavnosti.