pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Krško

Na Zdolah odprli novozgrajeni krajevni večnamenski dom

Piše: STA

Čas objave:
24.06.2020 07:43

Občina Krško, Krajevna skupnost Zdole in Župnija Videm so na Zdolah nad Krškim uradno odprle novozgrajeni Dom krajanov Zdole.

Celotna naložba je stala približno milijon evrov, pri čemer je zdolska krajevna skupnost prispevala 300.000 evrov in Župnija Videm 35.000 evrov. Nekaj manj kot 580.000 evrov naložbenega denarja je prispevala država. Na krški občini so povedali, da je razliko pokrila občina. Gre sicer za enonadstropno stavbo z mansardo. Nekaj manj kot 290 kvadratnih metrov pritličja je namenjeno večnamenski dvorani, sejni sobi, čajni kuhinji, prostoru za župnijo, sanitarijam in kotlovnici.

V prvem nadstropju z nekaj manj kot 220 kvadratnimi metri je prostor za dva oddelka otroškega vrtca z igralnicami, s sanitarijami in teraso. V mansardi sta dve stanovanji s 95 in 77 kvadratnimi metri bivalne površine.



Na krški občini so ob podpisu pogodbe za izgradnjo zdolskega doma oktobra 2018 navedli, da omenjena krajevna skupnost še ni imela ustreznih večnamenskih prostorov, zdolski Dom Bena Zupančiča pa je bil potreben temeljite prenove.

Za razliko od tega bo novi dom krajanov namenjen širši oz. večnamenski dejavnosti, hkrati pa bodo v njem prostore dobili tako krajevna skupnost kot različna društva, župnija in dva oddelka otroškega vrtca. V njem načrtujejo tudi prostor za dve stanovanji, so ob podpisu pogodbe še pojasnili na krški občini.