franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

Naberite kostanj, pogrel vas bo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.10.2015 19:07

Čas je za kostanj, jesenski plod, ki je hkrati eden od simbolov tega letnega časa. Kostanj je hrana, ki greje, saj krepi krvni obtok.

Kostanj zori oktobra in novembra, njegov plod je značilne rjave barve, brez vonja, bleščeč, okrogle ali ploščate oblike, shranjen pa je v bodičastem ovoju. Ovoj pod bodečo lupino skriva od enega do tri plodove.

Kostanj je mogoče kombinirati tako s slanimi kot sladkimi jedmi.

Kostanj vsebuje veliko ogljikovih hidratov in malo maščob. Jemo pečenega ali kuhanega. Kostanj je s svojo obliko in barvo primeren tudi za dekoracijo.

Tradicionalna kitajska medicina priporoča kostanj kot hrano in zdravilo. Jeseni prehajamo na hrano, ki greje. Kostanj je v tem letnem času odlična izbira, saj je po naravi topel, po okusu sladek, krepi želodec in ledvice, torej organe, ki so jeseni in pozimi "energetsko šibkejši".