901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice

Nadgradnjo železniške postaje Grosuplje naj bi zaključili spomladi

Piše: R.K.

Čas objave:
22.01.2022 11:26

Območje železniške postaje v Grosupljem je od maja lani veliko gradbišče. Trenutno namreč poteka nadgradnja železniške postaje, ki vključuje tudi izgradnjo novega nadvoza Taborska. Ta bo nadomestil lani porušen nadvoz Motvoz čez železniško progo, ki je predstavljal ozko grlo Taborske ceste v smeri proti Ponovi vasi. Dela naj bi končali spomladi.

Kot pravijo na grosupeljski občinski upravi, bo nov nadvoz širši, s tem pa tudi bolj varen in sodoben. Imel bo tudi površine za pešce in kolesarje.
Stari nadvoz so porušili junija lani. Na obeh straneh železniške proge so nato zgradili 20 metrov globoke pilote kot podporne elemente za novi nadvoz, z njegovo gradnjo pa začeli oktobra. Trenutno na nadvozu potekajo železokrivska dela in polaganje armature za prekladno konstrukcijo, sledilo bo no betoniranje, pravijo na občini.
V polnem teku so tudi ostala dela, povezana s celovito nadgradnjo železniške postaje. V okviru te nameravajo zamenjati spodnji in zgornji ustroj železniške proge, zgraditi novo peronsko infrastrukturo in obnoviti samo stavbo postaje. Zgraditi nameravajo tudi manjši podhod, ki bo s centrom mesta povezoval naselje Sončni dvori.
Trenutno je že zgrajen velik del novega podhoda, ki bo povezoval posamezne perone, zgraditi je treba še njegov osrednji del in urediti tir nad njim. Potekajo tudi dela v sami stavbi postaje, manjši podhod na naselje Sončni dvori pa je že skoraj končan.
Vrednost celotne nadgradnje železniške postaje Grosuplje, vključno z izvedbo signalnovarnostnih in telekomunikacijskih naprav ter izgradnjo novega nadvoza, je ocenjena na 24,1 milijona evrov, od česar bo levji delež prispevalo ministrstvo za infrastrukturo. Dela naj bi po načrtu zaključili aprila.