Igor Mikić 3 Odkrito.si

VIDEO: Igor Mikić pozira v kopalkah

Opel Corsa 24. 6. 2019 Svet24.si

VIDEO: Slovencem avto »vzelo« hrvaško morje

pajek Petisvet.si

Če se določene živali bojite, to pomeni ...

velenje jezero bobo Svet24.si

Nove podrobnosti v zvezi s smrtjo v Velenjskem ...

Masterchef Slovenija Anna Paynich Svet24.si

Njene knjige gredo za med, sedaj odhaja v tujino

booty naslovna Njena.si

Zakaj ima 80 % žensk celulit in kako ga lahko ...

tomaž bizjak izločanje Njena.si

Tomaž z oddajo spoznal, da ima lahko tudi druga ...

Novice Ljubljana/Novo mesto

FOTO: Kdo sta Naj dijak in Naj dijakinja?

Piše: STA

Čas objave:
12.06.2019 12:40

Dijaška organizacija Slovenije (DOS) je včeraj že osmič podelila naziv Naj dijak in Naj dijakinja, ki pripade aktivnim dijakom, ki so uspešni ne le na učnem področju, ampak se v prostem času ukvarjajo tudi z različnimi obšolskimi dejavnostmi. Naj dijakinja je postala Anja Mitrović, Naj dijak pa Aleksandar Đuričić.

Naj dijaka.jpg
Naj dijakinja in Naj dijak
Foto: Rok Torkar

Dijakinja četrtega letnika Gimnazije Novo mesto Anja Mitrović je bila predsednica dijaške skupnosti na gimnaziji, poleg tega pa se je kulturno udejstvovala kot članica orkestra Ave ter Kulturnega umetniškega društva mestne godbe Novo mesto. Poleg odličnega uspeha v šoli si je med šolskim letom prislužila tudi več priznanj, med katere spadajo zlato priznanje na državnem prvenstvu v pomnjenju, srebrno priznanje mladih raziskovalcev ter bronasto priznanje na tekmovanju iz razvedrilne matematike. Poleg akademskih dosežkov je bila aktivna tudi kot prostovoljka in vestno pomagala svojim vrstnikom, so danes sporočili iz DOS.

Naj dijak.jpg
Naj dijakinja Anja Mitrović
Rok Torkar

Dijak tretjega letnika Srednje zdravstvene šole Slovenj Gradec Aleksandar Đuričić pa je bil izbran za prostovoljca na svoji šoli, saj je vrstnikom vestno nudil učno pomoč. Izkazal se je za nadarjenega na številnih področjih ter prejel zlato priznanje na tekmovanju Mladi zgodovinarji, srebrno Cankarjevo priznanje, srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz matematike, bronasto priznanje na mednarodnem matematičnem tekmovanju Kenguru ter bronasto priznanje iz logike. Povrh vsega je sodeloval tudi na likovnem tekmovanju med zdravstvenimi šolami.

Naj dijak.jpg
Naj dijak Aleksandar Đuričić
Foto: Rok Torkar

Ob torkovi podelitvi priznanj je državni sekretar na ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Jernej Štromajer poudaril, da je tovrstno udejstvovanje v družbi lahko vsem za zgled, mladim pa predstavlja tudi izziv za prihodnje.

Predsednica DOS Lucija Karnelutti pa je navedla, da so z letošnjim razpisom dokazali znanje, talent, prizadevnost in inovativnost slovenskih dijakinj in dijakov, ki prepogosto ostajajo neopaženi, so še zapisali v sporočilu za javnost.