stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

Najboljša novica v Novem mestu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.10.2015 10:34

Na Visoki šoli za upravljenje in poslovanje Novo mesto bo popoldne med 15. in 17. uro potekala okrogla miza kampanje ozaveščanja 'Najboljša novica', na kateri bodo govorili o pomenu zgodnjega odkrivanja bolezni levkemije, limfoma in diseminiranega plazmocitoma, mielodisplastičnega sindroma in drugih rakavih bolezni krvi.

Okroglo mizo, ki ji bo sledila tudi otvoritev razstave portretov ambasadorjev kampanje ozaveščanje NAJBOLJŠA NOVICA, organizirajo Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L, Fakulteta za poslovne in upravne vede Novo mesto, Visoka šola za upravljanje in poslovanje Novo mesto ter Fakulteta za zdravstvene vede Novo mesto.

Na okrogli mizi bodo strokovnjaki s področja zdravljenja, nega in izobraževanje spregovorili o simptomih teh bolezni, ki so lahko zamenljivi in prepogosto zamenjani s simptomi nenevarnih bolezni, o pomenu pravočasnega odkrivanja teh bolezni, o pomenu empatije pri zdravstvenih delavcih ter z nekdanjima bolnikoma z limfomom in levkemijo spoznavali njuno pogumno pot do ozdravitve. Po zaključku okrogle mize bodo v avli Visokošolskega središča Novo mesto otvorili razstavo portretov ambasadorjev kampanje NAJBOLJŠA NOVICA, med katerimi so bolniki, nekdanji bolniki, zdravniki, medicinski sestri, zdravstveni tehnik in študent medicine.


Na okrogli mizi, ki jo bo vodila mag. Malči Grivec, viš. pred., dekanica Visoke šole za upravljanje in poslovanje Novo mesto bodo sodelovali Neva Kavčič, dr. med., spec. internistka/hematologinja v Splošni bolnišnici Novo mesto, Alenka Dobrovoljc, dipl. med. sestra, glavna medicinska sestra Kliničnega oddelka za hematologijo UKC Ljubljana, mag. Lilijana Leskovic, viš.pred. za področje zdravstvene nege na Fakulteti za zdravstvene vede Novo mesto, Kristina Modic, predsednica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L, Tomaž Bukovec, nekdanji bolnik z akutno mieloblastno levkemijo in ambasador kampanje #najboljsanovica, Karin Matoh, nekdanja bolnica s Hodgkinovim limfomom in študentka Fakultete za zdravstvene vede Novo mesto.