nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice

Najboljši ženski vokal Divana iz Trebnjega

Piše: R.K.

Čas objave:
21.09.2023 08:19

Pevka Maja Marinčič, znana tudi kot Divana, je v petek, 15. septembra nastopila na Tamburaški mondoviziji. Kot solistka se je ob spremljavi Velikega tamburaškega orkestra RT Vojvodine predstavila s pesmijo Tamburaš. Na tekmovanju je v izjemni konkurenci 15 pesmi iz 11 držav dobila nagrado za najboljšo žensko vokalistko.

Trebanjka Maja Marinčič, ki jo v svetu glasbe poznamo kot Divano, se je kot predstavnica iz Slovenije udeležila svetovnega festivala Tamburica fest v Novem Sadu. Med predstavniki 11 držav se je v tekmovalnem delu Mondovizija predstavila kot pevka s skladbo Tamburaš. Besedilo pesmi je napisala Nastasja Schweiger, avtor glasbe in aranžmaja pa je Gregor Zagorc. Spremljal jo je Veliki tamburaški orkester RTV Vojvodina. Maja obožuje zvok tamburice in pravi da je njena sreča in zadovoljstvo neopisljiva, saj jo je ravno pesem Tamburaš ponesla v svet. Navdušeno še doda: »Aranžma te pesmi je zame čarovnija, ki mi naslika nove dimenzije, čudovito besedilo pa govori o veliki ljubezni dveh in o zvokih tambure, ki oba ponese v svet - on izpolnjen moški in ona plešoča izpolnjena ženska, objeta v tej nežnosti, skrivnostni božanskosti in najbolj čisti ljubezni. Zvok tambure pa čustvovanje v pesmi naredi še silovitejše.«

Divana je pevka, ki s svojo eleganco, strastno in ženstveno esenco vabi poslušalce s svojo glasbo in interpretacijo, da se ustavijo v trenutku zavedanja sebe in da vstopijo v občutke njihove izvorne frekvence ter v stik z univerzalno zavestjo. Preko besedil ljudi nagovarja, da delujejo v dobrobit svetu. Vse energije, ki jih na odru s svojo pojavo in petjem uteleša, izražajo raznolikost in obenem ravnovesje, ki ga svet nosi.

Petje je njeno poslanstvo

Kot je za njo neke vrste terapija, želi, da bi bila to tudi za njene poslušalce. Naj v vas prikliče ali oživi najintimnejše občutke.

Poje od nekdaj. Javno je začela nastopati v srednji vzgojiteljski šoli kot nastopajoča v zboru in kot solistka. Imela je več solističnih nastopov z Big bendom ŠC Novo mesto. Sodeluje v opernem zboru v prvi tamburaški operi na svetu – V objemu Lahinje. Veliko sodeluje s Tamburaškim orkestrom Dobreć. Imela je tudi svoja samostojna koncerta na gradu v Žužemberku in v Trebnjem v dvorani Stik, za konec leta 2023 pa pripravlja večji glasbeni spektakel z Big bandom ŠCNM.

Ob različnih priložnostih sodeluje z vrhunskim glasbenikom, pianistom, komponistom in dirigentom prof. Gregorjem Zagorcem, z izjemnim pevcem Gašperjem Rifljem, z vrhunskim akademskim kitaristom Maticem Smolnikarjem … S sopevcem in kitaristom Miodragom Brankovićem in kitaristom Gašperjem Možina pa z glasbo oživi večere na terasah in z ganljivimi melodijami preseneti na rojstnodnevnih dogodkih, poročnih obredih in prireditvah ter koncertih.

Maja Marinčič preko svojih samostojnih koncertov spominja ženske na tisto pravo in naravno ženstvenost, ki jo imajo v sebi. Pesmi, ki jih Maja zapoje in njena interpretacija le teh, odpirajo srce, vsem prisotnim vlijejo zavedanje o ženskem načinu delovanja in spodbudijo moške, da podprejo ženske v svojem okolju. Ženske spodbudi, da poskrbijo zase, se negujejo, saj si to zaslužijo v največji meri. Ko je ženska zadovoljna in srečna, so srečni vsi ljudje, ki jo obdajajo, vsaka pa ima moč v sebi, da hodi skozi življenje, kot ji narekuje srce ter da uresniči svoje sanje.