IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Novice Ljubljana/Črnomelj

Noč knjige tudi v Črnomlju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.04.2016 10:59

Danes in jutri (22. in 23.4.) bo v sklopu Svetovnega dne knjige, v Sloveniji tretjič zapored Noč knjige. Gre za mednarodni dogodek, ki podpira in slavi knjigo in branje kot temeljne gradnike zdrave družbe, nagovarja vse generacije bralcev in spodbuja dvig bralne kulture, pismenosti, domišljije in znanja v družbi. Akciji se bodo pridružili tudi črnomaljski srednješolci.

Oba dneva bo vse od jutra do poznega večera knjiga imela polno besedo. Letos se je v projektu Noč knjige 2016 združilo 23 organizatorjev, pričakujemo pa več kot 400 prirediteljev dogodkov, ki bodo s knjigo povezali okoli 110.000 bralcev.

Organizatorji so k sodelovanju povabili knjigarne, knjižnice, kavarne, šole, podjetja, javna prizorišča in številne zainteresirane organizacije in posameznike po Sloveniji. V sklopu projekta bo tako danes in jutri vrsta organiziranih branj in pogovorov,  srečanj z avtorji in podpisovanj knjig, delavnic, omizij v povezavi z branjem in knjigo, pa posebnih ponudb in akcij v založbah in knjigarnah in še marsikaj, saj je bila domišljija "kako s knjigo do bralca" prepuščena posameznim soorganizatorjem. 

Letos se projektu ni mogla upreti niti Srednja šola Črnomelj, je povedala ena od mentoric in učiteljica slovenščine na Srednji šoli Črnomelj, Jelena Šikonja. V letu in na dan, ko obeležujemo 400 let smrti književnih velikanov Williama Shakespeara in Miguela de Cervantesa, bo srednješolcem vezana beseda segla do srca in jih povezala. Ob mednarodnem dnevu knjige tako prvič organizirajo Večer poezije, ki se bo v medioteki šole začel danes ob 19. uri. Več kot 20 udeležencev bo sodelovalo z recitacijami pesmi v slovenščini, angleščini, nemščini in španščini, torej v jezikih, ki jih poučujejo na omenjeni šoli. Prof.Šikonja je povedala, da so veseli, da se je projektu pridružilo tudi nekaj fantov in prav po takšnem sodelovanju je črnomaljska srednja šola posebej znana.


Pogovor s prof. Jeleno Šikonja


IZJAVA