901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Šentjernej

Nov leseni most v Mršeči vasi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.12.2015 18:28

Stari leseni most preko Krke v Mršeči vasi pri Šentjerneju, ki so ga zaradi dotrajanosti februarja lani zaprli in junija lani nadomestili z začasnim, naj bi zamenjala nova lesena različica mostu.

Možnost, da bi se vaščani odločili za njegovo betonsko in občutno dražjo izvedbo, pa naj bi bila manjša, je povedal šentjernejski župan Radko Luzar.

Po Luzarjevih besedah bodo vaščanom Mršeče vasi z okolico, januarja predstavili študiji za postavitev tako novega lesenega kot betonskega mosta. Po teh pa naj bi betonska izvedba stala približno 1,2 milijona evrov, lesena pa približno 400.000 evrov.
Za naložbo bodo skušali zagotoviti tudi delež evropskega denarja in sredstva na račun ohranjanja kulturne dediščine. Ker bi lesena izvedba poleg znatno nižjih stroškov omogočala tudi zadostno nosilnost oz. najmanj 20 ton, pa župan predvideva, da se bodo vaščani odločili ravno zanjo.


Hkrati je opozoril, da je življenjska doba lesenega mosta sicer nekoliko krajša in njegovo vzdrževanje dražje. Omenjeno težavo nameravajo rešiti tako, da bi leseni most postavili na betonske temelje, sodobna tehnologija pa tudi omogoča stalno izdelavo njegovih natančnih nadomestnih delov.

Stari leseni most bo po novi odločbi še lahko stal do junija prihodnje leto, novega pa bi lahko ob pravočasni zagotovitvi potrebnega denarja zgradili že do konca prihodnjega leta, je še povedal Luzar.

Radko_Luzar_28.12.2015.mp3