zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice Novo mesto

Nova dobrodelna akcija za družino z Dolenjske

Piše: RK

Čas objave:
15.02.2023 09:46

Božo Kostadinovski je skupaj s svojim Humanitarnim društvom Srčni lev začel z novo dobrodelno akcijo za pomoč družini z Dolenjske. Stiska, v kateri se je družina znašla, je postala prevelika, zato je prav da skupaj s Srčnim levom in radiem Krka ponovno stopimo skupaj in pomagamo.

V sredinem Jutru na Krki smo tako spregovorili o zgodbi družine z Dolenjske. "Hladno jutro, usedem se za mizo v kuhinji, katere stoli me komaj zdržijo. Preden začneva pogovor z gospo se mi opraviči, da imajo hladno in da kurijo samo zvečer, ker nimajo več drv. Gospa začne razlagati, kako se jim je vse podrlo v času COVID-a, ker gospod ni mogel delati. Zaostali računi se kopičijo, izterjava se približuje in ne morejo narediti ničesar. Gospa ima namreč sladkorno bolezen, nevrološko nevropatijo, hormonsko debelost in policistične jajčnike ter je nezmožna za delo. Sama je želela stisniti zobe in iti v službo, vendar so jo zavrnili, ker ima zdravniško odločbo. Na preglede mora hoditi v UKC-LJ, vendar velikokrat odpove, saj nimajo niti za bencin, neveljavna je tudi vinjeta. Hčerka je v šoli zelo pridna in super punca, vendar z epilepsijo. Sam gospod tako ne zmore vsega sam, čeprav dela od jutra do večera in je samo ob nedeljah z družino," zgodbo opiše Božo in doda, da je čas, da ponovno stopimo skupaj in jim pričaramo žarek upanja ter pomagamo po svojih zmožnostih. "Družina potrebuje pomoč za poplačilo dolgov, hrano, obleke številke 134-140, obutev številke 36-37 za punčko, drva za ogrevanje ter stole za kuhinjo," našteje Božo ter pristavi, da jim je do zdaj uspelo zagotoviti že vinjeto ter pralni stroj. Kako še poteka akcija, prisluhnite v pripetem zvočnem posnetku.

Humanitarno društvo Srčni lev
Humanitarno društvo Srčni lev
Humanitarno društvo Srčni lev

Tako pridemo na vrsto vsi mi. Stopimo skupaj in pomagajmo.  

PODATKI ZA NAKAZILO :
Humanitarno društvo Srčni lev
Gornje Lepovče 85
1310 Ribnica
TRR: SI56 6100 0001 3844 672
DELAVSKA HRANILNICA D.D LJUBLJANA
KODA: CHAR
NAMEN : POMOČ DRUŽINI

Božo še doda, da prosi za obvestilo o nakazilu v zasebno sporočilo na Facebooku, ter zaključi z že znanimi besedami: "Skupaj zmoremo, smo močnejši." 

INTERVJU BOŽO KOSTADINOVSKI 15022023