volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

Nova kolesarska povezava in urejanje Ulice Slavka Gruma

Piše: R.K.

Čas objave:
23.12.2021 15:03

V Novem mestu bo na trasi med Drsko in Bršljinom nastala nova kolesarska povezava. Ta bo v skupni dolžini približno 2,2 kilometra potekala po Ulici Slavka Gruma od Osnovne šole Drska do Topliške ceste in bo preko brvi čez reko Krko v Irči vasi navezana na novo kolesarsko pot po ulici Lastovče in Povhovi ulici do križišča s Straško cesto. Na Ulici Slavka Gruma bo hkrati potekala tudi ureditev fekalne in meteorne kanalizacije.

Pogodbo v skupni vrednosti skoraj 1,9 milijona evrov z DDV, pri čemer je za izgradnjo
kolesarske povezave predvideno sofinanciranje iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini približno 126.000 evrov je z izvajalcema del, družbo GP Krk, d. d., in podjetjem CBE, d. o. o., župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni danes podpisal v prostorih Krajevne skupnosti Drska. Dela bodo stekla v začetku januarja prihodnje leto in bodo zaključena predvidoma do jeseni.

Podpisniki pogodbe s predsednicama KS Drska in KS Bršljin
Podpisniki pogodbe s predsednicama KS Drska in KS Bršljin
MO NM

Dela na Ulici Slavka Gruma bodo obsegala rekonstrukcijo vozišča, izgradnjo površin za
kolesarje in pešce, ureditev avtobusnih postajališč ter ureditev vseh križišč in priključkov, izgradnjo meteorne kanalizacije za odvodnjavanje ceste ter rekonstrukcijo vodovoda. Na novo bo v vozišču Ulice Slavka Gruma na odseku od križišča s Topliško cesto do Osnovne šole Drska zgrajen tudi ločen sistem kanalizacije, ki obsega fekalni kanal v dolžini 705 metrov in meteorni kanal v dolžini 760 metrov. Na ulici Lastovče in na Povhovi ulici je predvidena označitev kolesarske povezave, rekonstrukcija širine cestišča in dograditev cestne razsvetljave.

Kot je povedal župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, gre za veliko investicijo, v kateri se združujejo elementi trajnostne mobilnosti in komunalne infrastrukture. »Občina z novo kolesarsko povezavo širi mrežo kolesarskih poti v Novem mestu in z navezavo čez brv v Irči vasi povezuje dve veliki stanovanjski soseski Drsko in Bršljin. Veseli me tudi, da bo na Drski, ki velja za eno najstarejših, največjih in hitro rastočih stanovanjskih naselij v Novem mestu, hkrati s tem projektom izvedena tudi prepotrebna prenova kanalizacijskega sistema, kar nudi ustrezne pogoje za nadaljevanje živahne investicijske dejavnosti v tem delu mesta,« je še poudaril župan.