profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Nova stanovanja za mlade v mestnem jedru

Piše: MO NM, U.K.

Čas objave:
02.06.2018 07:30

Župan mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je včeraj podpisal projektantsko pogodbo za prenovo objektov na Glavnem trgu 2 in Dilančeva ulica 3, v katerih želi občina urediti 16 stanovanj za mlade družine.

Gradbeno dovoljenje bo predvidoma pridobljeno do jeseni, ko na Mestni občini Novo mesto načrtujejo tudi izvedbo javnega naročila za izvajalca gradbenih del. Zaključek obnove načrtujejo v letu 2019.

Za projektiranje je bilo izbran Projektivni biro Arrea, s katerim je bila podpisana pogodba za izdelavo projektne dokumentacije, pridobitev gradbenega dovoljenja in projektantski nadzor za rekonstrukcijo objektov. Oba objekta se nahajata na območju zgodovinskega mestnega jedra, zato je bil zanju izdelan tudi konservatorski načrt.

Objekta sta prazna in potrebna temeljite prenove, na Mestni občini Novo mesto pa želijo z naselitvijo mladih prispevati predvsem k oživitvi prenovljenega Glavnega trga.

Celotna naložba je ocenjena na 3 milijone evrov, Mestna občina Novo mesto pa bo s projektom rekonstrukcije kandidirala tudi za evropska sredstva v višini 2,2 milijona evrov.