Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice

Novo mesto bo imelo novo mestno tržnico

Piše: R.K.

Čas objave:
21.11.2022 12:30

Na Mestni občini Novo mesto si že dalj časa prizadevajo za ureditev območja mestne tržnice in Florjanovega trga, cilj pa je njuna celovita prenova in vzpostavitev sodobne tržnice s komunalno opremljenimi prostori. Po večletnem obdobju usklajevanja projekta z izdajalci mnenj smo tako pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje in si lahko v mestnem jedru v prihodnjih letih obetamo novo tržnico.

Nova tržnica se bo raztezala na več kot 1300 m² površin, zasnovana bo v treh etažah, sestavljali pa jo bodo pokrit del z eko tržnico in zunanjimi stopnicami, odprt del z nadstrešnico in pokrit del s kletjo in osebnim dvigalom. Predvidena je tudi prenova komunalne infrastrukture, uredili se bodo še dostopi za gibalno ovirane osebe.

V sklopu projekta bomo prenovili Florjanov trg in Glavni trg 25, prometno pa bomo uredili še Sokolsko in Muzejsko ulico.

Pred pričetkom gradnje bo zaradi dolgotrajnega pridobivanja gradbenega dovoljenja potrebno opraviti posodobitev investicijske dokumentacije, prizadevali si bomo tudi za pridobitev sredstev sofinancerjev.