pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Kočevje

Novo otroško igrišče v Turjaškem naselju

Piše: R.K.

Čas objave:
13.10.2021 20:33

Turjaško naselje je največja blokovska soseska v mestu Kočevje. Na iniciativo stanovalcev in otrok, ki so si na zaraščenem območju ustvarili gozdno igrišče, je Občina Kočevje v letošnjem letu pristopila k ureditvi pravega igrišča, z več igrali in varno podlago.

Danes je igrišče uradno odprl podžupan Gregor Košir in ga v uporabo predal mladim.
Novo igrišče v Turjaškem naselju se razteza na 500m2, njegova posebnost pa je, da je ohranilo gozdni, naravni karakter in pušča veliko odprtega prostora za samostojno igro otrok. Tudi to igrišče je svojo podobo in vsebino dobilo na podlagi participacije okoliških otrok. Zaradi epidemije koronavirusa je bila januarja najprej izvedena anketa med stanovalci Turjaškega naselja, spomladi in poleti pa še delavnica z otroki, kar je omogočilo boljše poznavanje prostora in potreb uporabnikov.

novo-otroško-igrišče-v-turjaškem-naselju
Novo otroško igrišče v Turjaškem naselju
Občina Kočevje

Lokacija igrišča se nahaja na delno močvirnatem območju. Tako se je najprej izvedlo dela za lažje odvajanje podtalne vode z nasipi poroznih materialov, dvigom nivoja varne podlage in
poglobitvijo suhega zadrževalnika, ki je že bil prisoten na lokaciji. Hkrati se je odstranilo tudi večjo količino pred leti odloženih odpadkov. Novo igrišče je urejeno skoraj izključno v lesu, z igrali slovenske proizvodnje. Dodana je javna razsvetljava in nepogrešljiva urbana oprema, klopi in mize. V novembru se bo zaključilo še s saditvijo grmovnic in drevnine, ki bo skrbela za senčenje in tudi zamejevanje igrišča na točkah, kjer je to potrebno.

novo-otroško-igrišče-v-turjaškem-naselju
Novo otroško igrišče v Turjaškem naselju
Občina Kočevje

Ureditev igrišča je v celoti financirala Občina Kočevje, celotna vrednost investicije pa je znašala 108.500 evrov. Občina Kočevje ima sicer na območju krajevne skupnosti Kočevje–mesto trenutno urejenih kar osem igrišč, na voljo pa sta še dve javni igrišči v okviru osnovnih šol.