stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Novomeščanom se je uresničila dolgoletna želja

Piše: R.K.

Čas objave:
04.09.2023 13:49

V Češči vasi je v sklopi Olimpijskega centra v petek vrata odprl plavalni bazen. Zagotavlja ustrezno infrastrukturo za širjenje plavalne kulture v regiji ter za razvoj organiziranega športnega tekmovanja in izvedbo tekmovanj v plavanju.

Bazenski kompleks obsega osrednji, 25-metrski plavalni bazen in manjši ogrevani bazen ter savno.  Hkrati se lahko v bazenskem kompleksu nahaja 370 obiskovalcev. 

Ob kompleksu je načrtovan tudi prostor za naknadno gradnjo dodatnih parkirišč in zunanjega 50-metrskega olimpijskega bazena. S tem se nadaljuje nadgradnja Olimpijskega centra Novo mesto, ki je bil že pred prenovo zamišljen kot nacionalni trenažni center za atletiko, kolesarstvo in triatlon.

Gradnja bazena je trajala 2 leti, dela je izvajalo podjetje CGP. Arhitekti Dean Lah in Milan Tomac so sodelavci iz projektnega biroja Enota pa so zaslužni za to, da je bazenski kompleks Češča vas kot vrhunska arhitektura še pred odprtjem dobil prvo arhitekturno nagrado Zlati svinčnik 2023, ki jo podeljuje Zbornica za arhitekturo in prostorsko načrtovanje najboljšim arhitekturnim realizacijam.