stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Novo mesto

Novomeška dežurna telefonska številka v izrednih razmerah

Piše: MO NM

Čas objave:
04.08.2023 15:08

Ker je v prihodnjih dneh pričakovati visoko obremenjenost nujne številke 112, na Mestni občini Novo mesto pozivajo občane, da se glede nevarnosti zaradi neurij, potreb po protipoplavnih vrečah ali ostalih materialno-tehničnih sredstev obrnejo na telefonsko številko Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto 07 39 33 040.

Danes je bil ob močnih padavinah in posledičnih visokovodnih razmerah aktiviran Državni načrt zaščite in reševanja ob poplavah. Ker je v prihodnjih dneh pričakovati visoko obremenjenost nujne številke 112, na Mestni občini Novo mesto pozivajo občane, da se glede nevarnosti zaradi neurij, potreb po protipoplavnih vrečah ali ostalih materialno-tehničnih sredstev obrnejo na telefonsko številko Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto 07 39 33 040.

Štab Civilne zaščite Mestne občine Novo mesto je v pripravljenosti, spremlja razmere na območju občine in bo po potrebi ukrepal. V sodelovanju z gasilci občane pozivajo, da v primeru ogroženosti sprva zaščitijo sebe in svoje bližnje ter ne opravljajo nenujnih poti. V pripravljenosti za pomoč so vse profesionalne in prostovoljne gasilske enote, ki ob pomoči podjetja CGP tudi preventivno polnijo protipoplavne vreče.



Agencija Republike Slovenije za okolje je za danes in jutri, 4. in 5. avgusta 2023, izdala rdeče oziroma najvišje opozorilo za poplave večjega obsega tudi na območju Mestne občine Novo mesto. Danes čez dan in ponoči bo hitro naraščala in poplavljala reka Krka, napovedano je tudi silovito naraščanje in poplavljanje hudourniških vodotokov na Gorjancih.

Vremenska opozorila in vodostaji reke Krke so objavljeni na spletni strani ARSO.