pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice

Novomeška gimnazijka postala Naj prostovoljka

Piše: R.K.

Čas objave:
27.08.2021 11:37

Mladinski svet Slovenije (MSS) je 26. avgusta 2021 že devetnajsto leto zapored podelil priznanja na natečaju Prostovoljec leta 2020.

Naj prostovoljka v starostni skupini do 19 let je postala Viktoria Krusharova, dijakinja 4. letnika Gimnazije Novo mesto.
Zaključna prireditev PROSTOVOLJEC LETA 2020 je potekala v Kongresnem centru Brdo, častni pokrovitelj natečaja in gostitelj prireditve pa je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. MSS je za koledarsko leto 2020 podelil nazive naj prostovoljka in naj prostovoljec v treh starostnih skupinah, naj mladinski voditelj, naj mladinski projekt in naj prostovoljski projekt.
V obrazložitvi naziva naj prostovoljka Viktorii Krusharovi je poudarjeno njeno vsestransko prostovoljno delo. Viktoria se je iz Plovdiva v Bolgariji v Slovenijo preselila šele pred slabimi štirimi leti, a takoj se je dejavno vključila v številne prostovoljske dejavnosti in projekte. V lanskem šolskem letu je sodelovala v projektih Telefonsko družabništvo, Dijaki za osnovnošolce, Pisma drobne pozornosti ter v akcijah kluba Interact. V vseh je izstopala tako po številu prostovoljskih ur kot po predanosti, inovativnosti in zavezanosti načelom humanitarnosti in prostovoljstva.