krizaj Odkrito.si

Bojan Križaj zapustil dom pri Tržiču: prestiž ...

sneg, sneženje, 20. 11. 2018 Svet24.si

FOTO: Kratko in sladko: vozniki bentijo, na ...

žalostna punčka Petisvet.si

Mamica moja, mamica moja!

bitcoin Svet24.si

Bitcoin strmo padel, izgubil že 66 odstotkov

meghan markle_nosečnost_2 Svet24.si

FOTO: Konec skrivalnic za Meghan

Priyanka Chopra, nick jonas Najstnica.si

Nick Jonas o bitki z boleznijo

noč na kmetiji Njena.si

Vabilo kmetice na seks v troje razkrila ...

Novice Novo mesto

Novomeška opozicija kritična do županovanja Gregorja Macedonija

Piše: STA

Čas objave:
15.05.2018 15:10

Novomeška svetniška opozicija oz. občinski odbori SD, SMC, Gospodarsko aktivne stranke, Slovenske nacionalne stranke in Zveze za Dolenjsko so se odzvali na napoved vnovičnega potegovanja župana Gregorja Macedonija za to mesto. Bili so kritični do Macedonijevega štiriletnega županovanja in glede izpolnitve njegovih predvolilnih obljub.

Predsednik novomeškega občinskega odbora SD Srečko Vovko je na včerajšnji novinarski konferenci povedal, da omenjene stranke v iztekajočem mandatu Macedonijevega županovanja ugotavljajo "velik razkorak med pred volitvami načrtovanim in dejanskim uresničenjem izvajanja programov".

Ocenili so namreč, da Macedoni v svojem prvem mandatu "ni uresničil niti desetine svojih predvolilnih obljub". Njegovo delo pa je bilo v primerih, na katere so opozorili, po njihovi oceni nepregledno, negospodarno in nezakonito.

Neizpolnjevanje predvolilnega programa zadnjih županskih volitev se po mnenju novomeške opozicije kaže "zlasti na področju neuresničenih novih razvojnih programov in črpanju evropskih sredstev, pri nepotrebnem in pretiranem zaposlovanju v občinski upravi in nepotrebnem ter nepreglednem trošenju proračunskih sredstev, predvsem za promocijske dejavnosti in odvetniške storitve".

Opozorili so na ustanovitev novega občinskega Zavoda Novo mesto, na dodatno zaposlovanje na občini, na odstopitev od projekta Cerod 2 in na domnevne nepravilnostih pri projektu hidravličnih izboljšav vodovodnega sistema Dolenjske ter energetske sanacije javnih zgradb v Mestni občini Novo mesto.

Novomeška opozicija je kritična tudi do prenove mestnega središča, ki naj bi se je na novomeški občini, ob trajnem zaprtju ene od treh glavnih mestnih prometnih žil brez nadomestila zanjo, lotili nepremišljeno in brez dokončno zagotovljenega denarja.

Znesek sofinanciranja nekaj manj kot 4,6 milijona evrov namreč še ni odobren, občina pa je prenovitvena dela začela brez sklenitve pogodbe o sofinanciranju, so še opozorili na današnji novinarski konferenci.

Macedoni je sicer nedavno napovedal, da želi ob morebitni vnovični izvolitvi nadaljevati po njegovem mnenju "uspešno delo", ki ga je začel v prvem mandatu.

Ocenil je tudi, da je s svojo ekipo v preteklih štirih letih "presegel predvolilne obljube", in da želi zato "nadaljevati ambiciozno vizijo trajnostnega razvoja Mestne občine Novo mesto v pametno lokalno skupnost, v kateri se storitve dopolnjujejo v korist občanov".

Enako kot na zadnjih volitvah bo nastopil kot neodvisni kandidat in hkrati kot nosilec Liste Gregorja Macedonija. Ta ima v zdajšnji sestavi občinskega sveta tri svetnike.