stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Novo mesto

Novomeška opozicija kritična do županovanja Gregorja Macedonija

Piše: STA

Čas objave:
15.05.2018 15:10

Novomeška svetniška opozicija oz. občinski odbori SD, SMC, Gospodarsko aktivne stranke, Slovenske nacionalne stranke in Zveze za Dolenjsko so se odzvali na napoved vnovičnega potegovanja župana Gregorja Macedonija za to mesto. Bili so kritični do Macedonijevega štiriletnega županovanja in glede izpolnitve njegovih predvolilnih obljub.

Predsednik novomeškega občinskega odbora SD Srečko Vovko je na včerajšnji novinarski konferenci povedal, da omenjene stranke v iztekajočem mandatu Macedonijevega županovanja ugotavljajo "velik razkorak med pred volitvami načrtovanim in dejanskim uresničenjem izvajanja programov".

Ocenili so namreč, da Macedoni v svojem prvem mandatu "ni uresničil niti desetine svojih predvolilnih obljub". Njegovo delo pa je bilo v primerih, na katere so opozorili, po njihovi oceni nepregledno, negospodarno in nezakonito.

Neizpolnjevanje predvolilnega programa zadnjih županskih volitev se po mnenju novomeške opozicije kaže "zlasti na področju neuresničenih novih razvojnih programov in črpanju evropskih sredstev, pri nepotrebnem in pretiranem zaposlovanju v občinski upravi in nepotrebnem ter nepreglednem trošenju proračunskih sredstev, predvsem za promocijske dejavnosti in odvetniške storitve".

Opozorili so na ustanovitev novega občinskega Zavoda Novo mesto, na dodatno zaposlovanje na občini, na odstopitev od projekta Cerod 2 in na domnevne nepravilnostih pri projektu hidravličnih izboljšav vodovodnega sistema Dolenjske ter energetske sanacije javnih zgradb v Mestni občini Novo mesto.


Novomeška opozicija je kritična tudi do prenove mestnega središča, ki naj bi se je na novomeški občini, ob trajnem zaprtju ene od treh glavnih mestnih prometnih žil brez nadomestila zanjo, lotili nepremišljeno in brez dokončno zagotovljenega denarja.

Znesek sofinanciranja nekaj manj kot 4,6 milijona evrov namreč še ni odobren, občina pa je prenovitvena dela začela brez sklenitve pogodbe o sofinanciranju, so še opozorili na današnji novinarski konferenci.

Macedoni je sicer nedavno napovedal, da želi ob morebitni vnovični izvolitvi nadaljevati po njegovem mnenju "uspešno delo", ki ga je začel v prvem mandatu.

Ocenil je tudi, da je s svojo ekipo v preteklih štirih letih "presegel predvolilne obljube", in da želi zato "nadaljevati ambiciozno vizijo trajnostnega razvoja Mestne občine Novo mesto v pametno lokalno skupnost, v kateri se storitve dopolnjujejo v korist občanov".

Enako kot na zadnjih volitvah bo nastopil kot neodvisni kandidat in hkrati kot nosilec Liste Gregorja Macedonija. Ta ima v zdajšnji sestavi občinskega sveta tri svetnike.