franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

Novomeški CGP si obeta skoraj sto milijonov evrov prihodkov

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
05.12.2015 08:35

Novomeški gradbenik CGP si ob koncu leta obeta nekaj manj kot 100 milijonov evrov prihodkov in poslovni bruto dobiček (EBITDA) nad 12 milijoni evrov, kar predstavlja za desetino višjo donosnost od lanske. CGP se je zadnja leta tudi uspešno preobrazil iz cestogradbenika v celovitega in vsedržavnega izvajalca različnih gradbenih del.

Iz družbe CGP so sporočili, da pozitivne smernice kažejo tudi njihovi drugi ključni poslovni kazalci. Dolgoročno stabilnost podjetja pa zagotavlja kapitalska ustreznost, saj delež kapitala v vseh sredstvih presega polovico, delež dolgoročnih virov pa štiri petine. Sicer pa je družba letos nadaljevala s politiko razdolževanja, kar potrjuje tudi razmerje med neto dolgom in EBITDA, ki bo ob koncu leta znašalo 2,6.

V CGP so se pohvalili tudi s končanjem gradnje sodobnega športnega centra Cerar Pegan Petkovšek v Ljubljani s skoraj 6500 kvadratnih metrov bruto površin, ki so ga zgradili v manj kot desetih mesecih.

Sicer pa so letos sodelovali pri številnih gradbenih projektih, med katerimi so kot najpomembnejše navedli Osnovno šolo Lavrica, sodelovanje pri gradnji avtoceste Draženci-Gruškovje, gradnjo treh stanovanjskih objektov Dolgi most v Ljubljani, Spar Medvode, upravno stavbo Nogometne zveze Slovenije, prestavitev ceste Ribče-Litija, gradnjo jezovne stavbe hidroelektrarne Brežice ter komunalne infrastrukture na območju Brezovice, Vnanjih Goric, Podpeči in Preserja.

Navedli so še gradnje številnih javnih objektov, cest in mostov ter hkrati poudarili, da so se z omenjenimi projekti dokončno uveljavili kot celovit ponudnik gradbenih rešitev od inženiringa, cestogradnje, visokih gradenj in proizvodnje betona ter asfalta.

Svoje delovanje so z Dolenjske razširili na vso državo, širijo pa se tudi v jugovzhodno Evropo, so še sporočili iz CGP.