stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Novo mesto

Novomeški mladinci s finskimi vrstniki o zdravem duhu v zdravem telesu

Piše: STA

Čas objave:
31.07.2022 16:33

Novomeški Mladinski center Oton bo od danes do naslednje nedelje poleg domačih udeležencev gostil enako število finskih mladincev. Gre za izmenjavo, ki so jo poimenovali Zdrav duh v zdravem telesu. Skozi zabavo in z različnimi dejavnostmi bodo skupaj iskali povezave med zdravim telesom, zdravo hrano in zdravim umom, so sporočili prireditelji.

Gre za sodelovanje s finskim mladinskim centrom Piispala, izmenjava pa je namenjena mladim, starim od 13 do 17 let.

Udeležilo se je bo skupaj 24 posameznikov oz. deset mladih Fincev in enako število njihovih novomeških vrstnikov, ter po dve mladinski vodji iz Slovenije in Finske, so dodali.

Koordinator za mladino Zavoda Novo mesto Mitja Valentinc je za STA povedal, da je namen izmenjave, da "mladi spoznajo različne načine gibanja in najdejo tudi sebi primernega, s katerim bodo poskrbeli za dobrobit lastnega telesa in duha".



Na sedemdnevni izmenjavi bodi sicer zanje pripravili različne športne dejavnosti in delavnice, s pomočjo katerih bodo spoznali tudi svoj čustveni svet in lastno doživljanje sveta.

Zjutraj se bodo "mehko prebujali", med drugim se bodo ukvarjali z golfom, s plezanjem, z veslanjem po Krki in Temenici in z dihalnimi vajami. Obiskali bodo pustolovski park na Otočcu. Popoldanske ure bodo namenili oblikovanju in organizaciji zaključne prireditve za splošno javnost. Pripravili jo bodo zadnji dan izmenjave.

Stroške potovanj, nastanitve, programa in prehranjevanja bosta pokrila gostujoča finska organizacija ter program Erasmus plus, je še povedal Valentinc.