franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

Novomeški proračun za prihodnje leto naravnan naložbeno

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
23.12.2015 13:18

Mestno občino Novo mesto po nedavno sprejetem proračunu prihodnje leto čaka okrepljeno naložbeno leto. Občina bo za niz naložb v letu 2016 namenila nekaj manj kot 30 milijonov evrov, kar je skoraj petkrat več kot letos, je na svoji današnji redni mesečni novinarski konferenci povedal novomeški župan Gregor Macedoni.

Macedoni je za prihodnje leto napovedal naložbe na področjih vzgoje in izobraževanja oz. gradnjo novega otroškega vrtca v Bršljinu, končanje gradnje prizidka vrtca na Malem Slatniku, energetske sanacije več šolskih stavb in naložbe v športno infrastrukturo.

V novomeški občini bodo nadaljevali z rekonstrukcijo in prenovo državnih ter občinskih cest, med komunalnimi naložbami pa je za najpomembnejšo označil projekt novega vodovodnega omrežja s prenovljenima črpališčema ter številne vodovodne in kanalizacijske odseke.

Zaradi še nepripravljenega državnega in evropskega sofinanciranja bo lahko pri nekaterih naložbah prišlo do zamika v leto 2016, je dodal in še opozoril, da je Mestna občina Novo mesto zaradi sanacije in racionalizacije občinskega poslovanja za naložbe letos namenila le nekaj manj kot sedem milijonov evrov.

Sicer pa želijo naložbeni cikel zagnati racionalno in predvsem glede na glavne potrebe občanov, je dodal.

Občinski svet je sprejel proračuna za prihodnji leti, ki poleg zagotavljanja rednih občinskih nalog predstavljata tudi osnovo za črpanje sredstev v novem finančnem obdobju do leta 2020. Med prednostnimi nalogami pa bo poleg številnih infrastrukturnih naložb še vzpostavitev Arheološkega parka Marof, predviden je tudi začetek priprav na izvedbo projekta mladinskega središča.

Prav tako se bo občina v prihodnje osredotočala na nujne razvojne projekte, kjer bo v ospredju ureditev mestnega jedra, pešpoti in kolesarskih stez ter zagotovitev širokopasovnih povezav, kar je tudi regijski projekt, je nadaljeval župan.

Sicer pa je Macedoni danes še opozoril, da je izvajalcem prenovo cest pri novomeških zdravstvenih ustanovah zaradi ugodnega vremena uspelo v glavnem končati mesec dni pred rokom in da so tam danes že sprostili promet.