pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Novo mesto

Novomeški Rdeči križ spodbuja mlade k pogovoru s starejšimi

Piše: R.K.

Čas objave:
09.04.2021 08:16

Območno združenje Rdečega križa Novo mesto bo jutri izpeljalo 12. Dan za spremembe, ki je namenjen premagovanju osamljenosti, pri čemer lahko z drobno gesto pomaga vsakdo izmed nas.

OZ RKS NM bo izvedel akciji telefonskega družabništva in dopisovanja s starejšimi, v načrtu pa imajo tudi izmenjavo lončnic in semen.

Akcija letošnjega Dneva za sprememba v organizaciji Slovenske filantropije se ponaša z nazivom Nisi sam – Premagajmo osamljenost. OZ RKS NM bo izvedel akciji telefonsko družabništvo in dopisovanje s starejšimi, hkrati pa spodbujajo tudi vse izven akcije, da se ji pridružijo tako, da po svojih mobilnih telefonih pobrskajo za telefonskimi številkami starejših oseb in jim namenijo klic.

Dan za spremembe
Dan za spremembe
Filantropija

Vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe je nastala z namenom spodbujanja ljudi, da aktivno pristopijo k odzivanju na potrebe svoje skupnosti. Tako Slovenska filantropija že vse od leta 2010 v začetku pomladi vabi ljudi, da stopijo iz ustaljenih smernic, zavihajo rokave in za en dan postanejo prostovoljci. Na ta dan se lotevamo konkretnih dejanj, s katerimi izboljšujemo življenje v svojem okolju in v širši družbi.

Do konca aprila 2021 imajo namen izvesti tudi pomoč na vrtu in izmenjavo lončnic ter semen, če bodo epidemiološke razmere to dopuščale.