IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Novo mesto

Novomeški Rotaract bo spet zbiral knjige

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.10.2017 12:35

Podarite prebrane knjige in jih v soboto ali v nedeljo prinesite članom novomeškega Rotaract kluba. Čakali vas bodo v Qlandiji.

Člani Rotaract kluba Novo mesto spet tradicionalno vabijo k doniranju prebranih knjig. Tokrat jih bodo zbirali v soboto in nedeljo med 9. in 13.uro v novomeški Qlandii - pred trgovino Müller.

Darovane knjige bodo otrokom popestrile urice v Društvu za razvoj prostovoljnega dela Novo mesto, starostnikom pa krajšale dneve v Domu starejših občanov Novo mesto. Rotaract klub Novo mesto tako tradicionalno nadaljuje projekte Prebrane knjige novim bralcem, s katerim so napolnili knjižne police enemu izmed domov za starejše občane na Dolenjskem, Prebrane knjige novim bralčkom, kjer so obogatili knjižno zbirko otroškega oddelka Splošne bolnišnice, Prebrane knjige za novo priložnost, pri katerem so popestrili izbiro čtiva zapornikom na Dobu, Prebrane knjige za nov začetek, ki so jih podarili novomeškim vrtcem in Prebrane knjige za varno prihodnost, kjer so okrepili izbor knjig v Varni hiši Novo mesto. 

Letošnja akcija je namenjena otrokom, ki se udeležujejo delavnic DRPD Novo mesto in starostnikom, ki vestno prečesavajo zbirko knjig Doma starejših občanov Novo mesto.