franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Ljubljana

NPU zaradi spornega prenosa Adrie Mobil ovadil Goletovo

Piše: Radio Krka/STA/POP TV

Čas objave:
06.10.2015 11:18

Sedem mesecev po preiskavah je Nacionalni preiskovalni urad (NPU) zaradi spornega prenosa večinskega deleža Adrie Mobil po neuradnih informacijah kazensko ovadil generalno direktorico Adrie Mobil Sonjo Gole, nekdanjo finančnico Vero Mihatovič ter nekdanjega direktorja Proteja Branka Šibakovskega, je včeraj poročal POP TV. Goletovo sumijo zlorabe položaja.

Preiskava suma oškodovanja 21-milijonskega oškodovanja ACH je po informacijah POP TV dobila epilog, specializirano državno tožilstvo pa naj bi že prejelo ovadbo.

Goletova naj bi pri opravljanju gospodarske dejavnosti zlorabila svoj položaj, ko je družbi Protej, v kateri je imela lastniški delež, pridobila 21 milijonov evrov nezakonite premoženjske koristi in oškodovala ACH.


Menedžerji ACH, ki so zbrani v menedžerski družbi Protej, so leta 2013 prenesli Adrio Mobil z ACH na Protej, in se odločili za izplačilo dividend, čemur so nasprotovalce banke upnice. S tem naj bi po mnenju kriminalistov oškodovali ACH in njene upnike. Upniki ACH so nato zahtevali, da se Adria Mobil vrne na ACH, kar se je kasneje tudi zgodilo.

Goletova je bila v času prenosa lastništva Adrie Mobil na Protej direktorica ACH, marca pa je bila v času trajanja hišnih preiskav začasno pridržana. Ko je bila izpuščena, je izrazila prepričanje, da se bo v nadaljevanju pokazalo, da so bile vse poslovne odločitve sprejete v skladu z veljavno zakonodajo ter izključno s ciljem zagotoviti dolgoročno stabilnost poslovanja.