franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Črnomelj

O infrastrukturi v Črnomlju na javni razpravi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.06.2016 12:29

Občina Črnomelj v sodelovanju s podjetjem Harpha Sea iz Kopra vabi jutri ob 18. uri krajane na javno razpravo o prometnih razmerah in strategiji za prihodnost.

Namen javne razprave je vključevanje krajanov v sistem oblikovanja konkretnih ciljev in prioritet. Strategija,ki bo v začetku leta 2017 sprejeta na občinskem svetu bo temeljni strateški dokument občine na na področju planiranja razvoja prometa za naslednjih 5 let.

Dokument bo upošteval in nadgrajeval obstoječe strateške dokumente mesta, občine in regije ter trenutne načrtovalske prakse in rešitve.

1. javna razprava v sklopu izdelave Celostne prometne strategije za Občino Črnomelj bo potekala jutri ob 18. uri v sejni sobi občine Črnomelj. Krajane vljudno vabijo, da se javne razprave udeležijo in s svojimi predlogi ter pobudami sooblikujejo "bolj prijazno okolje za vse nas, kajti načrtovanje za ljudi vključuje načrtovanje z ljudmi in se odziva na potrebe različnih skupin uporabnikov", je za radio Krka dejala Anita Jamšek, svetovalka za regionalni razvoj na Občini Črnomelj.

Izdelava Celostne prometne strategije, bo imela za krajane številne koristi:


Boljša kakovost bivanja. To se odraža na primer v boljši kakovosti javnih prostorov, izboljšani varnosti otrok, zmanjšanju količine toplogrednih plinov in podobno

Pozitivni učinki na okolje in zdravje. Delovanje v smeri izboljšanja kakovosti zraka, zmanjševanja hrupa in blaženja podnebnih sprememb ter spodbujanje aktivne mobilnosti prebivalcev, da bi hodili peš ali se vozili s kolesom, ima pozitivne učinke na zdravje in prinaša pomembne prihranke pri stroških, ki so povezani z njim.

Izboljšana mobilnost in dostopnost - zagotavlja boljšo mobilnost vseh prebivalcev in lajša dostopnost do posameznih območij in storitev.

Svetovalka občine Črnomelj o reginalnem razvoju, Anita Jamšek o jutrišnji razpravi