Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Brez opisa

Ob devetih se je odprlo nebo v Zasavju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.08.2016 07:54

Včerajšnje vreme je največ težav povzročilo v Zasavju, v Litiji in Zagorju ob Savi.

Zagorje ob Savi je močno neurje zajelo nekaj pred deveto uro zvečer
Gasilci iz PGD Zagorje mesto, Izlake, Kotredež, Mlinše, Čolnišče in Kolovrat so odstranjevali podrta drevesa s cest, čistili obcestne jaške in odstranjevali vejevje s cestišča. Iz prostorov v Domu starejših in enega od podjetij na Izlakah so izčrpali vodo. V Potoški vasi so s ponjavo prekrili del odkritega ostrešja gospodarskega objekta. Na cesti Izlake - Šemnik je več podrtih dreves zajezilo potok, zato so morali delavci komunalnega podjetja Zagorje z gradbeno mehanizacijo drevesa odstraniti iz potoka, gasilci pa so jih razžagali ter odstranili s ceste. Na Izlakah je podrto drevo padlo na drog električne napeljave. Zaradi neurja je bilo pribižno 350 odjemalcev brez električne energije. Cestno podjetje je očistilo ceste ki sodijo v njihovo pristojnost. S situacijo je bil seznanjen poveljnik OŠCZ Zagorje. Zjutraj bodo odgovorni občine Zagorje ob Savi pregledali prizadeta območja ter izvedli ustrezne ukrepe.


Prav tako nekaj pred deveto je neurje zajelo tudi Šmartno pri Litiji

Gasilci so posredovali na cesti Zavrstnik - Besnica, kjer so se podrla tri drevesa. Malo kasneje so odstranili še podrto hruško pri hiši v naselju Zavrstnik. Na Štanagarskih Poljanah je  veter razkril streho stanovanjskega objekta. Nekaj pred deseto uro zvečer  se je na cesto ki pelje iz Šmartnega v naselje Ščit, podrlo več dreves. Od tega sta dve drevesi padli na osebno vozilo. Poškodovanih ni bilo, nastala pa je materialna škoda na vozilu. Da so gasilci PGD Šmartno pri Litiji prišli do vozila so morali prej podreti še 13 dreves. Danes, že pred 6. uro zjutraj so na posestvu Grmača v Zavrstniku, gasilci PGD Zavrstnik, pričeli s prekrivanjem odkrite strehe objekta, ki jo je v preteklem večeru odkril močan veter.


Podrta drevesa in odkrite strehe v Litiji
Močan veter je sinoči odkril streho stnovanjske hiše v Zgornjem Logu,  v naselju Ponoviče se je podrlo več dreves, na cesti je ostalo ujetih tudi nekaj vozil. Na Bregu pri Litiji je močan veter razkril 60 kvadratnih metrov strehe stanovanjske hiše.  V naselju Podšentjur je podrlo nekaj dreves, ki so podrla tudi električni drog.
Ob 21.10 so na območju občine Litija gasilci PGD Polšnik posredovali zaradi vetroloma in na treh lokacijah odstranili skupno sedem podrtih dreves. Dve lokaciji sta bili na regionalni cesti med odcepom za Polšnik v smeri Zagorja ob Savi ter ena lokacija na cesti Renke-Konjšica. V Grbinski ulici v Litiji je drevo padlo na električni vodnik, na Velikem vrhu se je na cesto podrlo večje drevo.

Močan veter je nekaj po deseti uri zvečer na večstanovanjski zgradbi na Trgu revolucije v Trbovljah veter odkril dva kvadratna metra strehe. Gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje so prekrili streho z novimi strešniki.

Danes nekaj po pol šesti uri zjutraj se je na cesto Hrastnik - Dol pri Hrastniku na cesto nagnilo drevo, ki je oviralo promet.

Nekaj težav je vreme povzročilo tudi na JV države

Ob 1.46 je na cesti Črnomelj-Vinica pri kraju Stara Lipa, občina Črnomelj, podrto drevo oviralo promet. Dežurni delavec Cestnega podjetja je drevo razžagal in odstranil s cestišča.

Zjasnilo se bo in spet bo topleje
Danes bo sprva pretežno oblačno, zjutraj in dopoldne bodo padavine povsod ponehale. Čez dan se bo od zahoda postopno delno jasnilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ponekod v notranjosti pa severovzhodni veter. Najvišje temperature bodo od 22 do 26, na Primorskem okoli 28 stopinj C.

Jutri bo večinoma sončno. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, v vzhodnih krajih pa severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 17, ob morju do 20, najvišje dnevne od 23 do 27, na Primorskem do 30 stopinj C.

V ponedeljek in torek bo pretežno jasno in še nekoliko topleje.