volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Ob praznovanju OŠ Bršljin z zbornikom

Piše: R.K.

Čas objave:
21.03.2022 07:27

Novomeška OŠ Bršljin v letošnjem letu praznuje 50 let. Ta jubilej so obeležili tudi z izdajo zbornika.

Uredniški odbor, ki ga sestavljajo Jerneja Luštek, Maja Sivec, Polonca Božič Tratar, Tatjana Pavlin ter Katarina Črtalič, je prvi del zbornika 50 let OŠ Bršljin Novo mesto namenil zgodovinskemu pregledu, ki ga je pripravila učiteljica zgodovine, Marjetka Pivk. Prav poseben vpogled v pretekla leta so ob tem ponudili zapisi nekdanjih ravnateljev, učiteljev in učencev.

V drugem delu so zbrane dejavnosti in projekti, ki bogatijo šolski vsakdan. Tretji del pa je usmerjen v prihodnost. Skozi strokovne članke, ki so jih pripravile učiteljice OŠ Bršljin, prikazuje sodobne didaktične pristope, pot k šoli 21. stoletja.

Zbornik bogatijo številne fotografije iz šolskega arhiva, bogat izbor drugega slikovnega gradiva, ki ga predstavljajo izdelki učencev OŠ Bršljin.  Pripravila ga je učiteljica umetnosti, Vilma Petelin, ki je publikacijo tudi oblikovala.

Izdajo bogatega in preglednega gradiva tako v tiskani kot elektronski obliki so minuli četrtek obeležili s pogovornim večerom in kulturnim programom. Po nagovorih podžupana, g. Petra Kostrevca, direktorice OE ZRSŠ, mag. Andreje Čuk, ter podravnateljice, ge. Natalije Globevnik, je voditeljica večera, Polonca Tratar Božičvodila pogovor z ustvarjalci in sodelujočimi pri publikaciji. 

Na OŠ Bršljin so veseli, da jim je uspelo izdati zbornik, "ki je velikega pomena za nas, še posebej pa za prihodnje rodove, ki se bodo lahko seznanili z zgodovino in delovanjem šole v Novem mestu", so še zapisali ob izdaji zbornika na OŠ Bršljin.