profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Sevnica

Ob Tončkovem domu na Lisci se obeta posodobitev infrastrukture

Piše: STA

Čas objave:
13.09.2023 06:05

Sevniški župan Srečko Ocvirk je na Tončkovem domu na Lisci podpisal pogodbo za posodobitev okoliške infrastrukture in nadgradnjo promocijske zasnove tega turističnega območja. Skupaj z davkom gre za nekaj manj kot 390.000 evrov vredno naložbo v okviru projekta Po Jurkovih poteh. Sevniška občina bo zanjo dobila evropsko denarno podporo.

S projektom Po Jurkovih poteh se je občina prijavila na razpis za sofinanciranje vlaganj v javno in skupno turistično infrastrukturo ter naravne znamenitosti na turističnih območjih ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport. Odobrili so ji nekaj več kot 210.000 evrov nevračljive evropske denarne podpore, so na sevniški občini navedli za STA.

Z načrtovanimi ureditvami bo priljubljena posavska izletniška točka postala še privlačnejša. Dodatno pa bo okrepila razvoj in prepoznavnost Lisce ter širšega turističnega območja, so dodali.

Po občinskih podatkih je Lisca kot eden najvišjih vrhov v Posavju z bogato planinsko, turistično in športno tradicijo pomembna tako za pohodništvo, kolesarjenje, izletništvo in padalstvo, kot tudi za ponudnike blaga in storitev, ki se s pomočjo programov in dejavnosti na Lisci posredno vključujejo v turistično ponudbo Občine Sevnica.


Z omenjeno naložbo bo omogočena nadaljnja izraba omenjenega turističnega potenciala, posodobljena infrastruktura pa bo izboljšala dostopnost naravne dediščine Lisce in prispevala k boljšemu poznavanju njenih naravnih vrednot.

V okviru projekta bodo okolico Tončkovega doma dodatno uredili, lotili se bodo tudi razvoja digitalne interaktivne predstavitve Lisce in dveh novih turističnih doživetij.

Pri Tončkovem domu bodo med drugim prenovili betonsko ploščad. Uredili bodo vodni dotok, osvetlitev terase in ekološki otok. Zamenjali bodo ograje, uredili stopnišče in klančino za gibalno ovirane goste. Postaviti nameravajo nov otroški tobogan, t. i. vodno hiško in postajo z električnimi kolesi. Lotili se bodo še več manjših ureditev. Namestili bodo nov nadstrešek.

Dela naj bi začeli še letos. Končati jih nameravajo prihodnje leto, so še zapisali na sevniški občini.