Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Bistrica ob Sotli

Občina Bistrica ob Sotli načrtuje izvedbo največjega projekta s področja vodooskrbe

Piše: STA

Čas objave:
15.10.2018 10:10

Občina Bistrica ob Sotli načrtuje v obdobju 2019-2021 izvedbo največjega projekta s področja vodooskrbe na območju občine, ki bo zagotavljal zdravo pitno vodo. Kot je za STA povedal bistriški župan Franjo Debelak, je projekt vreden 1,3 milijona evrov, sredstva zanj pa so dogovorjena v okviru razvoja posavske regije.

Projekt je po besedah Debelaka uvrščen med projekte, ki se financirajo iz sredstev EU in državnega proračuna. "Sredstva pridobivamo skupaj z občino Brežice, ker tako izpolnjujemo pogoj 10.000 porabnikov. Sedaj smo v fazi pridobivanja projektne dokumentacije. Rok za pridobitev je do konca leta 2019, rok za črpanje sredstev pa bo potekel leta 2022," je še dejal Debelak.

Projekt posodobitve vodovoda v občinah Bistrica ob Sotli in Brežice je skupaj ocenjen na pet milijonov evrov, vendar bosta občini iz svojih proračunov morali primakniti zgolj 280.000 evrov.


V okviru projekta Hidravlična izboljšava vodovodnega sistema v občini Bistrica ob Sotli se načrtuje izvedba rekonstrukcije obstoječih primarnih cevovodov, ki so bili zgrajeni v obdobju 1960-1975, izgradnja novih povezovalnih cevovodov in vodovodnih objektov. Občina je sicer vodovod dobila leta 1927.

Z menjavo starega, zastarelega sistema cevovodov, ki so izvedeni iz neprimernih materialov, se bodo odpravile pogoste okvare in velike izgube pri transportu pitne vode do odjemalcev, prav tako se bo izboljšala tudi kakovost pitne vode.

Za izboljšanje oskrbe s pitno vodo je predvidena, kot zagotavljanje rezervnega vodnega vira, tudi povezava z vodovodnim sistemom Bizeljsko, kar bo bistveno izboljšalo preskrbo prebivalstva s pitno vodo, še posebej v sušnih obdobjih.