stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Brežice

Občina Brežice na 4. mestu po številu nočitev turistov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.09.2016 13:51

Ob svetovnem dnevu turizma je na Mostecu v občini Brežice potekala novinarska konferenca, namenjena predstavitvi dosežkov letošnje turistične sezone v občini Brežice in načrtov za prihodnje.

Povezovanje institucij in organizacij na področju turizma se iz leta v leto krepi in raste, saj je turizem preplet tako institucionalnega kot zasebnega, ustrezne infrastrukture in vsebine, strokovnosti in domačnosti, kar so potrdili tudi udeleženci. Občina Brežice je po številu nočitev turistov na 4. mestu (pred njo so Piran, Ljubljana in Bled), število obiskovalcev pa narašča. Občina Brežice v sodelovanju s Fakulteto za turizem in Zavodom za podjetništvo, turizem in mladino pripravlja strategijo razvoja turizma za nadaljnjih pet let.

O pomenu povezovanja dejavnikov na področju turizma je spregovoril župan občine Brežice Ivan Molan, ki je pohvalil sodelovanje med institucijami. Direktorica Posavskega muzeja Brežice Alenka Černelič Krošelj je predstavila turistično znamenitost brod na Mostecu, ki je edini delujoči na reki Savi, in je bil v tem letu umestil v Register nesnovne dediščine (Slovenski etnografski muzej).


Predsednik Turistične zveze Slovenije Peter Misja dobro pozna turistični ponudbo brežiške občine, ki se po njegovih besedah dobro razvija in ima še mnogo potenciala. Z županom Ivanom Molanom sta uradno odprla zeleno okno na Mostecu, ki ponuja pogled na lipo ob brodu. Turistična društva so v Sloveniji na današnji dan pripravila otvoritev več kot 100 zelenih oken, ki odkrivajo pogleda na zeleno, trajnostno in zanimivo v naših krajih, je še dejal predsednik Turistične zveze Slovenije.

Predsednik Turistične zveze Slovenije Peter Misja


Župan občine Brežice Ivan Molan