Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice Mokronog

Občina Mokronog-Trebelno praznuje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.03.2016 11:56

Občina Mokronog-Trebelno ob 17. uri v Upravno-kulturnem središču Mokronog prireja svečano akademijo ob občinskem prazniku. Slavnostni govornik bo predsednik republike Borut Pahor.

Župan občine Anton Maver ob prazniku čestita vsem občanom, "v želji, da bo sodelovanje tudi v bodoče tako pristno in prijateljsko kot so ga doživljali v preteklem letu."

Ob tem je poudaril, da so na občini v zadnjem letu kar nekaj svojih dosedanjih nalog tudi uresničili. Tako so dokončali gradnjo vodovoda v Mokronogu, energetski sanaciji podružnične šole na Trebelnem in Zdravstvene postaje v Mokronogu. Trenutno pa izvajajo dela v križišču Mokronog, skupaj z republiško Direkcijo za infrastrukturo. Gre za 400 metrov državne ceste in križišča. Vrednost teh del je 1,121 milijona evrov, od tega je 60 odstotkov državnih sredstev. Dela bodo zaključena predvidoma konec aprila.

Potrdili so tudi projektno nalogo za izgradnjo telovadnice pri podružnični šoli na Trebelnem, pripravljajo pa dokumentacijo za investicijsko vzdrževanje občinskih cest. Vrednost del, ki jih bodo letos opravili na njihovih cestah je 250 tisoč evrov.

Maver še dodaja, da je bil tudi na področju gospodarstva v občini narejen velik korak, kajti podjetje SEP je razširilo svoje proizvodnje prostore, tudi Dorema pripravlja dokumentacijo za širitev lastnih proizvodnih prostorov in, ko bo to storjeno bodo zaposlili novih 20 delavcev.

Anton Maver, župan občine Mokronog-Trebelno