državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice Šentrupert

Občina Šentrupert o preiskavi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.08.2016 11:07

Občina Šentrupert se je z izjavo za javnost danes odzvala na preiskavo , o kateri smo poročali tudi na našem portalu.

"V zvezi z izvedeno preiskavo MAZ PU Novo mesto v prostorih Občine Šentrupert, dne 28. 7. 2016, obveščamo, da je bila preiskava izvedena v postopku, v katerem je preiskovanec Župan Rupert Gole".

Pri preiskavi v prostorih Občine Šentrupert so bili poleg preiskovalcev in prič navzoči tudi zaposleni na Občinski upravi Občine Šentrupert, ki so sodelovali pri pregledu in predaji zahtevane dokumentacije. V času preiskave je bila pregledana in s strani Policijske uprave Novo mesto prevzeta dokumentacija Občine Šentrupert, ki se nanaša na prenos zemljišča Ministrstva za obrambo na Občino Šentrupert z namenom izgradnje lesno predelovalnega centra, dokumentacija vezana na planiranje izgradnje lesno predelovalnega centra in dokumentacije vezana na podelitev stavbne pravice za izgradnjo lesno predelovalnega centra, ki je bila dodeljena podjetju Ahouse d.o.o..


Preiskava je potekala tekoče, v času od 10. do 14. ure tega dne. Po končani preiskavi so preiskovalci prevzeto dokumentacijo odnesli iz prostorov Občine Šentrupert. Po potrebi bo Občina Šentrupert tudi v nadaljevanju sodelovala s Policijsko upravo Novo mesto, če bodo zahtevani dodatni podatki ali pojasnila.
"O celotni vsebini preiskave in postopku, ki ga vodi PU Novo mesto, na Občini Šentrupert ne razpolagamo in z njim nismo seznanjeni", so zapisali v obvestilu za javnost.