nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Žužemberk

Občina Žužemberk podpisala tri pogodbe za rekonstrukcijo cest

Piše: R.K.

Čas objave:
24.05.2021 11:03

Župan Občine Žužemberk Jože Papež je danes podpisal tri pogodbe za rekonstrukcijo cest v občini, in sicer za cesto Srednji Lipovec–Podlipa, Zafara–Trebča vas in rekonstrukcijo križišča na cesti Dvor–Brezova Reber.

Najugodnejšo ponudbo je podalo podjetje ELTIM iz Gabrovčeca. Pogodbena
vrednost za ureditev križišča in tras v dolžini dobrih štirih kilometrov znaša 651.362,66 evrov brez ddv oziroma 794.662,99 evrovz ddv. Projektantska ocena del je bila ocenjena na 2,4 milijona evrov z ddv.

Predvidena dela se bodo začela opravljati v najkrajšem možnem času, za to pa bo potrebna tudi popolna zapora cest. Dela bodo predvidoma potekala tri mesece. Župan Občine Žužemberk Jože Papež je ob podpisu pogodb izrazil zadovoljstvo in povedal, da glede na pretekle izkušnje z izbranim izvajalcem, verjame v kakovostno izvedbo del. "Če želimo pospešiti razvoj občine in olajšati mobilnost prebivalcem, moramo najprej poskrbeti za urejeno cestno infrastrukturo, zato je današnji podpis velikega pomena. Ureditev omenjenih odsekov bo pripomogla ne le k boljšim cestnim povezavam, ampak tudi k večji varnosti in mobilnosti vseh udeležencev v prometu."

Direktor podjetja ELTIM Darko Perko pa je povedal, da upa na čim boljše vremenske razmere. Poudaril je, da so se potrudili pri ceni in zagotovil, da se bodo potrudili tudi pri izvedbi in rokih dokončanja del.