franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Metlika

Obmejno ograjo začeli postavljati tudi v Beli krajini

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
17.11.2015 11:01

Slovenska vojska je žičnato ograjo za usmerjanje migrantov ob slovensko-hrvaški meji začela danes postavljati tudi v Beli krajini. Postavljajo jo na kmetijskem in gozdnatem območju v smeri od Kolpe proti Gorjancem oz. od vasi Božakovo proti zaradi poškodovanega mosta začasno zaprtem maloobmejnem prehodu Rakovec na območju metliške občine.

(Foto: STA & Uroš B.)

Metliški župan Darko Zevnik je za STA povedal, da na omenjenem območju potek meje ni sporen in da so o postavitvi ograje lastnike tamkajšnjih zemljišč obvestili. Vojakom pa bodo pri postavljanju ograje z odstranjevanjem grmovja in drevja pomagali tudi domači gasilci.

Kot je dodal župan, ograjo sprejemajo v sklopu državnih ukrepov za zaščito državljanov, z njo pa se bodo morali sprijazniti.

Črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič pa je za STA povedala, da po njenih informacijah na območju črnomaljske občine ograje še niso začeli graditi.

Direktor Razvojno-informacijskega centra Bela krajina Peter Černič je kot smo že včeraj poročali v odprtem pismu, ki ga je v ponedeljek poslal gospodarskemu ministru Zdravku Počivalšku, opozoril, da bo postavitev obmejne ograje negativno vplivala na že tako obubožano belokranjsko gospodarstvo in predvsem na turizem, ki v odročnih krajih predstavlja edino možnost zaposlitve mladih.