mrtvašnica, krsta Svet24.si

Zakonca se z adrenalinskih počitnic vračata v ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice Videm

Obnova tržnice na Vidmu v zaključni fazi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.11.2016 09:34

Potem ko je Občina Krško v okviru projekta Posavska špajza na tržnici na Vidmu sanirala del konstrukcije, zgradila nove zunanje stopnice in obnovila notranje, obnovila dvigalo in celotno odprto teraso nadkrila, v letu 2014 sanirala tlak pohodne terase in dogradila nove sanitarije, v lanskem letu pa zaprla teraso in vanjo umestila še zaprto prodajalno, je v začetku novembra stekla še zadnja faza obnove.

Ta vključuje ureditev zunanjih površin s prodajnimi mesti oz. parkirišči ter s postajališčem za avtodome, obnovo fasade, dodatno zapiranje terase, umestitev nove info točke in ureditev javnih sanitarij v skupni vrednosti 300.000 evrov. Dela bodo predvidoma zaključena v roku meseca dni. Z novo oz. obnovljeno infrastrukturo in urejenimi skupnimi prostori tržnice na Vidmu občina po besedah župana občine Krško mag. Mirana Stanka prispeva k boljši tržni organiziranosti lokalnih ponudnikov z okoliških kmetij, domačih rokodelcev in raznih društev, kot so vinogradniki, ekološki pridelovalci, za neposredno prodajo lokalnih in regionalnih produktov.

Praznično decembrsko dogajanje bo letos v Krškem pestro tudi na tržnici Vidmu, saj bodo z 10. decembrom na parkirišču pri tržnici odprli drsališče. Občina Krško ob tem vabi vse zainteresirane kandidate za upravljanje drsališča, da svojo prijavo oddajo najkasneje do 20. novembra 2016 na naslov Občina Krško, Oddelek za družbene dejavnosti, CKŽ 14, 8270 Krško s pripisom »Upravljanje drsališča«