pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice

Obnove objekta na Velikem Cirniku

Piše: R.K.

Čas objave:
08.09.2023 13:10

V teh dneh se zaključujejo gradbena dela za poslovilno vežico na Velikem Cirniku. Ureditev vežice je pomemben doprinos k celostni ureditvi središča kraja.

Projekt v pogodbeni vrednosti 199.201,28 evrov je obsegal gradnjo pritličnega objekta poslovilne vežice z ureditvijo okolice, ureditev dostopa in ureditev vseh potrebnih priključkov na gospodarsko javno infrastrukturo. Projekt so izvedla podjetja GTB-PRO d. o. o. iz Topolšice, Gradbeništvo Džodžaj d. o. o. iz Velenja in GMP Prijatelj d. o. o. iz Šentjanža, ki so tudi oddala skupno ponudbo na javnem naročilu. Pri pripravi projektne dokumentacije in pridobivanju zemljišč je Občina Sevnica tesno sodelovala tako s Krajevno skupnostjo Šentjanž kot tudi s Prostovoljnim gasilskim društvom Veliki Cirnik.

Pred ureditvijo nove vežice so se krajani od bližnjih poslavljali v dotrajanem in priložnostno neprimernem objektu. Ureditev ustreznega objekta za zadnje slovo je pomembna pridobitev za Veliki Cirnik. Hkrati je bil urejen tudi dostop do cerkve in poslovilne vežice, skupaj z dostopom do gasilskega doma. Na novo je preplaščena javna pot, zaradi naklona terena je bilo potrebno urediti tudi ustrezno odvodnjavanje. Vse ureditve na Velikem Cirniku, ki so bile urejane postopoma, sedaj tvorijo zaokroženo celoto ureditev krajevnega središča.

V nedeljo, 17. septembra 2023, bo ob 8.30 v Cerkvi sv. Križa sveta maša, sledila bo priložnostna slovesnost z blagoslovom nove poslovilne vežice in nato druženje krajanov, ki jih je ta pridobitev zagotovo še bolj povezala.