Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Kočevje

Obnovili bodo pogorelo Gimnazijo in srednjo šolo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.04.2013 17:05

Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so danes podpisali pogodbo za izvedbo gradbenih, obrtniških in instalacijskih del pri prenovi decembra lani pogorele Gimnazije in srednje šole Kočevje. Država bo za nekaj več kot 3,2 milijona evrov vredno naložbo prispevala večino denarja, dobrih 13 odstotkov zanjo pa bo zagotovila kočevska občina.

Kot so sporočili z omenjenega ministrstva, zaključek pogodbenih del za šolski del objekta pričakujejo do 8. septembra, medtem ko naj bi izvajalci oz. novomeški CGP sklop šolskih delavnic dokončal najkasneje do 8. novembra. Za dokončno izvedbo investicije ter šolsko pohištveno in tehnološko opremo pa bo ministrstvo objavilo še drugi razpis oz. javno naročilo.

Pogodbo za začetek del so danes podpisali minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo, župan občine Kočevje Vladimir Prebilič, ravnateljica Gimnazije in srednje šole Kočevje Meta Kamšek ter predsednik uprave CGP Marijan Pezdirc, so še sporočili s pristojnega ministrstva.

Dobrih tri tisoč kvadratnih metrov velik montažni objekt leta 1980 zgrajene Gimnazije in srednje šole Kočevje je 27. decembra lani močno prizadel požar, tako da je ta potreben temeljite prenove.

Pred tem jo je obiskovalo 135 dijakov, na šoli pa je poučevalo približno dvajset učiteljev. Hkrati je v njeni stavbi s tremi igralnicami deloval še Vrtec Kočevje. Dijaki omenjene šole po požaru pouk obiskujejo v nadomestnih prostorih drugih kočevskih izobraževalnih ustanov.