Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice

Obnovili Peklenski zid

Piše: R.K.

Čas objave:
13.04.2022 12:46

Zaključila so se obnovitvena dela gozdne ceste Peklenski zid, ki povezuje krajane Spodnjeloške doline in Kolpske dolin er Poljansko dolino ob KOlpi.

Družba Slovenski državni gozdovi (SiDG) je včeraj s prevzemom zaključila obnovitvena dela gozdne ceste Peklenski zid, ki povezuje Spodnji Log pri Kočevju z obkolpskim območjem. Ta gozdna cesta ni pomembna samo za gozdno proizvodnjo, ampak tudi za krajane, saj gre za povezovalno cesto med Spodnjeloško dolino in Kolpsko dolino ter Poljansko dolino ob Kolpi. Pripomogla bo k odpiranju tega območja tudi za druge dejavnosti, kot so pohodništvo, kolesarjenje, dostop do pašnikov ipd.

sidg
Obnovljena cesta Peklenski zid
SiDG

Dolžina rekonstrukcije znaša dobra 2 kilometra. Novo je urejeno odvodnjavanje vozišča s koritnico in jarkom, zgradili smo 11 novih začasnih skladišč za les in 16 pripadajočih priključkov gozdnih vlak. Urejenih je tudi 18 priključkov s kmetijskih ter lovskih in pašnih površin. Uredili smo tudi obračališče in izogibališče. Vrednost investicije, ki se je začela v 2021, je znašala skoraj 70.000 evrov. Gradbena dela je opravilo podjetje Trgograd d.o.o., Litija, medtem ko je za projektiranje in gradbeni nadzor skrbel SiDG s svojim oddelkom za gozdno gradbeništvo.

sidg
Obnovljena cesta Peklenski zid
SiDG

Prevzema in strokovnega pregleda rekonstrukcije gozdne ceste so se udeležili tudi v. d. direktorja Zavoda za gozdove Slovenije mag. Janez Logar in vodja ZGS OE Kočevje Katja Konečnik ter direktor podjetja Trgograd Andrej Poglajen. Glavni direktor SiDG mag. Robert Tomazin je ob tem poudaril, da družba SiDG s stabilnimi vlaganji v gozdno infrastrukturo posredno spodbuja lokalni razvoj in odpira možnosti sodelovanja ne samo v okviru gospodarjenja z državnimi gozdovi, ampak tudi povezanih dejavnosti.