franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Tržišče

Obujanje tradicije s tržiško prireditvijo Jesen na vasi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.10.2016 12:44

Turistično društvo Tržišče ta konec tedna vabi na prireditve pod skupnim imenom »Jesen na vasi«. Prva od njih bo nocoj ob 19. uri, in sicer otvoritvena slovesnost v kulturni dvorani v Tržišču, na kateri bo poleg glasbenega programa potekala tudi podelitev nagrad za najboljše tri fotografije v sklopu fotografskega natečaja.

 Razstava vseh fotografij bo nato na ogled v prostorih gasilskega doma v neposredni bližini. Umetniško obarvani program se bo nadaljeval jutri, ko bo od 9. ure dalje v prostorih društva Hrast pri železniški postaji v Tržišču potekala ustvarjalna delavnica.

Zaključna prireditev bo v nedeljo ob 15. uri v Športnem parku Tržišče oziroma v primeru slabega vremena v kulturni dvorani. Tema letošnje prireditve bo obujanje starih kmečkih običajev, različne skupine in posamezniki pa bodo prikazali, kako so se predniki nekdaj poveselili ob različnih prazničnih dogodkih. Za glasbo in ples bodo poskrbeli učenci Osnovne šole Tržišče, Bučenski ramplači, Folklorna skupina Blaž Jurko Razbor, Ljudski pevci s Svibnega, Mlade žurerke iz Tržišča, Šentjanški jurjevalci, gostje z Lukovca, Ljudske pevke s Telč in Ljudski pevci z Vrhka. Sodelovali bodo tudi Loški zeliščarji, člani Turističnega društva Radeče in predstavniki drugih domačih društev. Prireditev bo dopolnila degustacija domačih, praznično obarvanih dobrot. Vstop na vse prireditve je prost.