Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Raiven, polfinalni večer, Evrovizija 2 Njena.si

Evrovizija: Raiven se je uvrstila v finale ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice

Odlična ribiška sezona na Kočevskem jezeru

Piše: R.K.

Čas objave:
11.01.2022 12:42

V sodelovanju z Ribiško družino Kočevje in Občino Kočevje so v lanskem letu s skupnimi močmi in dobrim sodelovanjem vzpostavili nov režim ribolova na Kočevskem jezeru.

Ribiči so lahko tako lovili le na urejenih in označenih ribolovnih mestih, pred uporabo pa so se morali najaviti in registrirati v TIC Jezero, kjer so poravnali tudi nadomestilo za uporabo ribiškega prostora in strošek parkiranja. Kadar ribolovna mesta uporabljajo domačini, ki so včlanjeni v Ribiško družino in imajo prebivališče v Občini Kočevje, ta strošek krije Ribiška družina, plačila turistične takse pa so kot občani Občine Kočevje oproščeni. Člani Ribiške družine Kočevje iz drugih občin morajo ob morebitnih nočitvah poravnati turistično takso, nadomestilo pa prav tako krije Ribiška družina Kočevje. Ribiči za ribolov potrebujejo še ustrezno ribolovno dovolilnico, ki jo lahko kupijo v TIC-u Jezero ter drugih lokacijah v Kočevju.

V letošnjem letu so s strani ribičev zabeležili 1.854 nočitev, kar predstavlja kar 35 % vseh nočitev, ki so jih v letošnji sezoni evidentirali v Campu Jezero Kočevsko. Člani Ribiške družine Kočevje so ustvarili 435 nočitev, kar predstavlja 23,5 % nočitev opravljenih na ribolovnih mestih. Od 435 nočitev članov Ribiške družine Kočevje so 193 nočitev ustvarili uporabniki s stalnim prebivališčem v Občini Kočevje, 242 nočitev pa so ustvarili uporabniki s stalnim prebivališčem iz drugih krajev. Dober obisk je bil tudi s strani tujcev, ki so ribolovna mesta obiskovali iz Nemčije, Nizozemske in Italije, v manjšem številu pa tudi iz Avstrije, Velike Britanije in Irske. Veliko tujcev je Kočevsko jezero za ribolov obiskalo več kot enkrat. Za ribolov smo v TIC Jezero skupaj prodali 573 ribolovnih dovolilnic, najbolj obiskane pozicije pa so bila ribolovna mesta od 1 do 8 in 15.

Nov režim ribolova se je izkazal za zelo uspešnega, saj imamo sedaj boljši pregled nad dogajanjem ob Kočevskem jezeru, od obiskovalcev iz drugih krajev pa prejmejo tudi turistično takso in jih lahko prištejejo v uradno statistiko gostov, ki prenočijo v destinaciji Kočevsko.